Taylor Swift komt met een nieuwe single

Taylor Swift komt met een nieuwe single

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift komt op oudjaarsdag met een gloednieuwe single. Op de laatste dag zal de videoclip bij het nummer Out Of The Woods. Dit nummer is ook te vinden om het succesvolle album 1989. Begin 2015 verscheen dit nieuwe album van Taylor.

De eerste single, Shake It Off, werd meteen een wereldwijde hit. In de videoclip nam ze veel collega's op de hak, die haar weer bekritiseerd hadden. Met de videoclip gaf ze deze collega's een koekje van eigen deeg. Met een groot succes, de videoclip werd bekeken door ruim 1.222.701.313 mensen. 

Als tweede single van het album 1989 kwam Taylor met Blank Space. Dit nummer was compleet anders van haar voorganger, Shake It Off. Dit nummer werd ook een grote hit en werd veel gedraaid op de radio. De videoclip van Blank Space is al door 1.357.392.911 mensen bekeken. Dat aantal ligt zelfs hoger dan het aantal views voor Shake It Off.

Single nummer drie werd Style. Dit rustige nummer had veel invloeden uit de jaren '80. Dat was ook de insteek van Taylor. Bij Style kwam dit heel goed over, ook weer met succes. In totaal hebben al 352.571.234 mensen de videoclip van Style bekeken.

Maar daar bleef het niet bij. Al snel volgde single nummer vier. Hierbij koos Taylor voor het nummer Bad Blood. Op haar album staat de versie waarbij alleen Taylor te horen is. Maar in de videoclip kreeg de zangeres ondersteuning van Kendrick Lamar. Mede dankzij deze rapper is de videoclip door 676.481.460 mensen bekeken. Naast Taylor waren er in deze videoclip ook andere bekende zangeres te zien. 

Als vijfde single werd voor Wildest Dreams gekozen. Ook dit is, net als Style, een rustig nummer. De laatste single is ook het minst bekeken van alle singles van 1989 tot nu toe. In totaal hebben 292.283.429 mensen deze videoclip bekeken. Dit nummer is niet echt een grote hit geworden.

Maar de zesde single kan wel eens een grote hit gaan worden. Out Of The Woods klinkt echt typisch als een nummer uit de jaren '80. Een nummer met een goede en vooral sterke melodie en natuurlijk een goede tekst. Dit is misschien wel één van de sterkste nummers van dit album.

Billboard bracht het nieuws naar buiten over de nieuwe single. Op oudejaarsdag, 31 december, zal de videoclip officieel gaan verschijnen. Of de nieuwe single van Taylor Swift ook weer goed gaat scoren is nog even afwachten. Waarschijnlijk zal ook Out Of The Woods enorm veel views gaan halen.

In de zomermaanden is er ook een Summer Songs over Taylor verschenen. Lees deze editie over Taylor hier nogmaals terug.