Taylor Swift valt in de prijzen

Taylor Swift valt in de prijzen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zondagavond werden de Billboard Awards weer uitgereikt. Deze belangrijke muziekprijzen zijn geliefd bij de vele artiesten. De Amerikaanse zangeres Taylor Swift kwam als grote winnaar uit de bus. Zij wist de meeste awards (acht in totaal) in ontvangst te nemen in Las Vegas.

In de categorie 'Top Artist' waren Ariana Grande, One Direction, Katy Perry, Sam Smith en Taylor Swift genomineerd. Deze award werd gewonnen door Taylor Swift. Ook won de zangeres de 'Billboard Chart Achievement Award'. In die categorie visten Iggy Azalea en Meghan Trainor achter het net.

De award voor 'Top Female Artist' ging ook naar Taylor Swift. Andere genomineerden in deze categorie waren onder andere Iggy Azalea, Ariana Grande, Katy Perry en Meghan Trainor. Haar laatste album 1989 viel in de prijzen, die won in de categorie 'Top Billboard 200 album'. Daarmee wist de zangeres artiesten als Sam Smith, Maroon 5 en Ed Sheeran achter zich te laten. 

De beste mannelijke artiest werd dit jaar Sam Smith. De zanger wist de concurrentie op afstand te houden. Collega's Drake, Pharrell Williams, Ed Sheeran en Justin Timberlake zagen allemaal deze prijs aan zich voorbij gaan. Ook kreeg Sam Smith de award voor beste nieuwe artiest.

Opnieuw een belangrijke award voor Taylor Swift. In de categorie 'Top Billboard 200 Artist' wist de zangeres deze award op te eisen. Ook de award voor 'Top Hot 100 Artist' ging naar Taylor Swift. Daarnaast ging de award voor 'Top Digital Songs Artist' ook naar de Amerikaanse zangeres.

De award voor 'Top Radio Songs Artist' ging naar Sam Smith. Hij wist in deze categorie te winnen van Taylor Swift. Zelfs Justin Bieber kreeg zondagavond een award. Hij kreeg een award in de categorie 'Top Social Artist'. De zanger won daarmee van Miley Cyrus, Selena Gomez, Ariana Grande en Taylor Swift.

De Britse zanger Hozier viel ook in de prijzen. Hij won in de categorie 'Top Rock Artist' van Bastille, Coldplay, Fall Out Boy en Lorde. Ook zijn succesvolle single Take Me To Church won een belangrijke award. In de categorie 'Top Rock Song' wist de zanger te winnen. Zelfs de Disney film Frozen wist een award te winnen. De film won in de categorie 'Top Soundtrack'. Daarmee wint Frozen van films als Fifty Shades of Grey en Into The Woods.

De categorie 'Top Digital Song' kende vele hits. Zo waren Mark Ronson & Bruno Mars genomineerd met hun single Uptown Funk, Sam Smith met Stay With Me, Taylor Swift met Shake It Off, Meghan Trainor met All About That Bass en Pharell Williams met Happy. De winst ging naar zangeres Meghan Trainor.

In totaal won Taylor Swift maar liefst acht awards. Voor de zangeres was het ook een mooi moment om haar nieuwste videoclip te presenteren. De videoclip van Bad Blood laat de zangeres een hele andere kant van zichzelf zien. Inmiddels staat de videoclip ook op Youtube en is daar al 1.795.825 keer bekeken. In de clip krijgt de zangeres hulp van rapper Kendrick Lamar.

Alle genomineerden en winnaars van de Billboard Awards 2015 zijn hier te lezen.