Taylor Swift brengt nieuwe single uit

Taylor Swift brengt nieuwe single uit

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is terug met nieuwe muziek. Na ruim drie jaar heeft de zangeres weer een nieuwe single uitgebracht. De titel van Taylor's nieuwe single is Look What You Made Me Do. De bijbehorende videoclip is sinds donderdag online te zien via YouTube. Inmiddels staat de teller al op meer dan elf miljoen views. In de nieuwe single lijkt Taylor een boodschap te willen overbrengen.

Allereerst wiste de zangeres al haar foto's van haar Instagram account. Begin deze week doken er foto's op van een slang. De fans waren even in paniek; wat was er met Taylor aan de hand? Maar het bleek al snel te gaan om een marketingstrategie. Meteen wist Taylor de volle aandacht van de pers te trekken. Iedereen had het weer over de zangeres én over haar nieuwste single. 

Vooral collega zangeres Katy Perry moet het ontgelden. De twee waren ooit vriendinnen, maar van vriendschap is nu totaal geen sprake meer. Beiden deelden ooit ook dezelfde ex, zanger John Mayer. Naast Katy heeft Taylor ook geen goede band met rapper Kanye West. Ook hij wordt in het nieuwe van Taylor benoemd. Voor een miljoenenpubliek zette Kayne de zangeres enorm voor schut.

Dat had toen alles te maken met een uitreiking van een Grammy. Deze belangrijke muziekprijs ging toen naar Taylor. Maar Kanye was het niet eens met deze uitslag. Hij pakte de microfoon uit de handen van Taylor. Hij vond dat zangeres Beyoncé de prijs had moeten winnen. Vanaf dat moment was er geen sprake meer van een vriendschap.

In november zal het nieuwe album van Taylor gaan verschijnen. De titel van het album is Reputation en is de opvolger van het album 1989. Dit album komt uit het jaar 2014. Op dit album stonden de hitsingles Shake It Off, Blank Space, Style, Bad Blood en Out Of The Woods. Dit album had veel invloeden uit de jaren '80. Bij het nummer Out Of The Woods was dit goed te horen.

Bekijk hieronder de nieuwste videoclip van Taylor Swift:

https://www.youtube.com/watch?v=3K0RzZGpyds