2,1 miljoen kijkers voor De Reünie met NOS-gezichten

2,1 miljoen kijkers voor De Reünie met NOS-gezichten

Geschreven door Daniël Schalk

De speciale uitzending van De Reünie waarin Patrick Lodiers een tiental makers van het NOS Journaal van toen en nu ontving, ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het NOS Journaal, trok zondagavond 2.100.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 26,9 procent.

Op 5 januari 1956 had het nieuwsprogramma haar allereerste uitzending. Bij de NOS staat deze hele week in het teken van het 60-jarig bestaan van het NOS Journaal en ook de KRO-NCRV besteedde maar al te graag aandacht aan het jubileum van het nieuwsprogramma van de NOS.

Patrick Lodiers ontving zondag onder andere presentatoren Annechien Steenhuizen, Eugenie Herlaar, Sacha de Boer, Joop van Zijl en Philip Freriks, weerman Erwin Kroll, cameraman Eric Feijten en journalist Jeroen Wollaars om te praten over het 60-jarig bestaan van het NOS Journaal.

Het NOS Journaal trok zelf voor De Reünie over het nieuwsprogramma 2.312.000 kijkers, goed voor 31,7 procent marktaandeel. De rest van de avond trok NPO 1 ook veel kijkers. Naar de TV Show met Ivo Niehe keken na De Reünie 1.581.000 mensen, goed voor 22,6 procent marktaandeel.

Bekijk ‘De Reünie: 60 jaar NOS Journaal’ terug op TVblik.nl