Kanniewaarzijn nu op de dinsdagavond van NPO 1

Kanniewaarzijn nu op de dinsdagavond van NPO 1

Geschreven door Sebastiaan Boers

De eerste dinsdagavond van 2016 gaat weer goed van start. Direct na het NOS Journaal van 20.00 uur start het AVROTROS programma Opsporing Verzocht weer. De politie toont weer allerlei beelden van diverse overvallen. De kijker kan meedenken en meehelpen om deze misdaden op te lossen. Na een korte pauze, door de feestdagen, is Opsporing Verzocht weer terug op het vertrouwde tijdstip van 20.30 uur.

Daarna neemt Antoinette Hertsenberg het stokje weer over. Ook de blonde presentatrice van de AVROTROS had een paar weken vrij af. Maar nu is ze terug met nieuwe afleveringen van Opgelicht?! Gedupeerden komen aan het woord en vertellen hun verhaal. Achter iedere oplichting schuilt een verhaal. Aan Antoinette de taak om alles tot op de bodem uit te zoeken. 

Iedere aflevering kent verrassende en opmerkelijke oplossingen. De oplichters komen volop in beeld en worden met de camera van AVROTROS volledig geconfronteerd. Daar zijn de oplichters alles behalve blij mee. De mensen worden zo gewaarschuwd en krijgen tips op oplichters een stap voor te blijven. Ook in het nieuwe jaar zit Antionette en het team van Opgelicht?! de oplichters weer op de hielen.

Na Opsporing Verzocht en Opgelicht?! stond vaak De Rijdende Rechter klaar met zijn advies en oordeel. De dinsdagavond was niet compleet zonder De Rijdende Rechter. Maar Meester Visser reed stilletjes weg bij de KRO-NCRV en koerste af naar SBS6. Dat zorgde voor de nodige verschuivingen bij de publieke omroep. Welk programma was goed genoeg om de plek van De Rijdende Rechter over te nemen?

De keuze hiervoor was niet moeilijk. Astrid Joosten en haar team van Kanniewaarzijn wilden het wel proberen. Van de vrijdagavond nu naar de dinsdagavond is een kleine verandering. In het consumentenprogramma van de VARA gaat Astrid opzoek naar antwoorden van consumenten. Met haar team van cabaretiers zorgt dat voor de nodige hilariteit.

Ook in het nieuwe seizoen neemt Astrid de nodige consumentenzaken onder de loep. Zij bekijkt vooral de zaken die consumenten hebben met gemeentes, bedrijven en andere instellingen. Dit programma is al seizoenen lang een begrip bij de publieke omroep. Het is even spannend hoe de kijker het zal vinden dat dit populaire consumentenprogramma is verhuisd van de vrijdag naar de dinsdagavond.

De vernieuwde en ook vertrouwde dinsdagavond van NPO 1 ziet er nu als volgt uit:

20.30 uur : Opsporing Verzocht (AVROTROS)
21.25 uur : Opgelicht?! (AVROTROS)
22.20 uur : Kanniewaarzijn (VARA)

Bekijk Kanniewaarzijn terug via TVblik.