Nederland 3 in het teken van Ali B

Nederland 3 in het teken van Ali B

Geschreven door Pieter Jongsma

Bekend werd hij met zijn hits ‘Rampeneren’ en ‘Leipe Mocro Flavour’. Grote landelijke bekendheid kreeg hij met ‘Wat Zou Je Doen’, het duet met Marco Borsato. Toen hij in 2008 koningin Beatrix een knuffel gaf, sloot iedereen hem in het hart. Een brug slaan tussen culturen en generaties is ook de basis van het succesvolle programma Ali B op Volle Toeren dat Ali B vanaf 2011 presenteert. Naast verschillende muziekprijzen, waaronder een aantal TMF Awards, een 3FM Award en een Zilveren Harp, sleept Ali B de cabaretprijs Neerlands Hoop binnen voor zijn theaterprogramma Ali B Geeft Antwoord.

In 2012 wint hij de Zilveren Televizier-Ster voor Beste mannelijke presentator. Woensdag 20 mei staat Nederland 3 in het teken van Ali B. HET VERHAAL VAN ALI B is een bijzonder portret van Nederlands bekendste rapper en cabaratier. Aansluitend is Ali B te zien met zijn muzikale vrienden in ALI B OP VOLLE TOEREN IN CONCERT.

HET VERHAAL VAN ALI B vertelt het verhaal van Ali ‘de rapper’, een jongen die opgroeide op de voetbalpleintjes van Amsterdam-Oost en Almere, die met zijn rappe tong alles voor elkaar kreeg. Ali ‘de hosselaar’, die elke talentenjacht, elke microfoon en elke ontmoeting aangreep om door te breken. Ali ‘de verhalenverteller’, die meer bleek te zijn dan een rapper, een entertainer met een positief verhaal. Ali ‘de knuffelmarokkaan’, die iedereen om zijn vinger windt en bruggen slaat tussen alle doelgroepen in de maatschappij. Vrienden, familie en collega’s vertellen over de doorzetter, de doordrammer, die Ali is.

Tijdens ALI B OP VOLLE TOEREN IN CONCERT laten de muziekiconen en de rappers van zowel het eerste als het tweede seizoen van ALI B OP VOLLE TOEREN hun remakes op het podium horen. Lenny Kuhr, Anneke Grönloh, Willeke Alberti, Ronnie Tober en Stef Bos zijn enkele namen die te gast zijn bij het concert. Maar ook aan rappers ontbreekt het natuurlijk niet. Naast gastheren Ali B en Brownie Dutch maken onder anderen Keizer, Sticks, Kleine Viezerik en Priester het podium onveilig.

Kortom; maandag 20 mei staat Nederland 3 een avond lang in het teken van Ali B.