The Bodyguard ook de komende dagen afgelast

The Bodyguard ook de komende dagen afgelast

Geschreven door Daniël Schalk

De musical The Bodyguard is ook de komende dagen afgelast vanwege sporen van asbest in het achtergebouw van het Beatrix Theater. De voorstelling van afgelopen donderdag, 3 maart, werd op het laatste moment afgelast vanwege ‘geringe sporen van asbest’ in het Beatrix Theater.

Vrijdag 4 maart, werd bekend dat de voorstellingen tot en met dinsdag 8 maart afgelast zouden worden. “Helaas hebben wij moeten concluderen dat de musical The Bodyguard woensdag 9 en donderdag 10 maart nog niet kan spelen”, laat producent Stage Entertainment nu weten.

Het asbest is nog niet helemaal verwijderd. “Wij betreuren het ten zeerste dat we bezoekers moeten teleurstellen. Dit heeft te maken met de werkzaamheden om het asbest te verwijderen uit het theater. Het asbest bevindt zich in het achtergebouw, in het gedeelte waar het publiek niet komt.”

Het asbest is niet in de lucht aangetroffen. “Dat houdt in dat er geen actueel risico is geconstateerd voor medewerkers van de productie en het theater. Jaarbeurs zal dit probleem direct aanpakken en de komende dagen het asbest verwijderen”, vervolgt de producent van de musical The Bodyguard.

Donderdag 10 maart verwacht Stage Entertainment, het bedrijf van Joop van den Ende, aan te kunnen geven wanneer The Bodyguard hervat kan worden. De producent laat weten dat het om ongeveer 12.000 personen gaat, die door het asbest niet naar de voorstellingen kunnen.

Stage Entertainment heeft door het aflassen van de voorstellingen de musical verlengt. “Doordat The Bodyguard de aankomende periode veelal is uitverkocht hebben we extra voorstellingen in de huidige speelperiode die loopt t/m juli toegevoegd”, aldus producent Stage Entertainment.