RTL werkt aan spelprogramma met drones

RTL werkt aan spelprogramma met drones

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL werkt aan een nieuw spelprogramma voor jongerenzender RTL5, dat heeft De Telegraaf bekendgemaakt. In de nieuwe spelshow worden mensen met een drone, een op afstand bestuurbaar luchtvaartuig, uitgedaagd om te laten zien wat zij allemaal met hun drone kunnen.

In het programma Game of drones wordt gezocht naar de beste amateur drone-piloot. “Drones zijn meer dan een hype. De apparaten zijn gekozen tot speelgoed van het jaar en over de hele wereld worden evenementen georganiseerd waarbij vliegers hun kunsten vertonen”, laat RTL weten.

Volgens RTL wordt het nieuwe spelprogramma met fanatieke drone-piloten van jongerenzender RTL5 een spektakel om naar te kijken. “Vliegen met drones is niet alleen leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. Het is een visueel spektakel, mede omdat drones camera’s bij zich dragen.”

RTL ontwikkelt de spelshow in samenwerking met Wise Monkeys, het productiebedrijf van onder andere Martijn Krabbé. Wise Monkeys is de producent van onder andere de populaire RTL4-programma’s Uitstel van Executie, Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld en Grillmasters.

Bekijk Uitstel van Executie op TVblik.nl/uitstel-van-executie
Drone kopen? De beste drone aanbieding vind je op Knibble!