TMG neemt 15 procent belang in SBS

TMG neemt 15 procent belang in SBS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Telegraaf Media Groep (TMG) neemt een belang van 15 procent in het aandeel dat Talpa in SBS houdt, dat heeft De Telegraaf vandaag bekendgemaakt. Mediabedrijven TMG en Talpa bundelen hun krachten en gaan samenwerken op het gebied van TV, radio en OTT (digitale televisie).

TMG wil samen met Talpa Media de plannen voor digitale televisie gestalte geven. TMG maakte in oktober 2014 bekend dat zij twee online-tv-kanalen willen lanceren, een die voortkomt uit de papieren versie van De Telegraaf en een kanaal over nieuws en over sport vanuit Telesport.

Daarnaast zullen TMG en Talpa ook hun radioactiviteiten bij elkaar onderbrengen. TMG is eigenaar van radiozenders Sky Radio en Veronica en Talpa is eigenaar van radiozenders Radio 538 en SLAM! Sky Radio, Veronica, Radio 538 en SLAM! zullen onder worden gebracht in een joint venture.

SBS Broadcasting was sinds 2011 voor 67 procent in handen van Sanoma Media, uitgever van onder andere LINDA., Margriet en Donald Duck, en voor 33 procent in handen van Talpa Media. Sanoma Media blijft voor 67 procent eigenaar en Talpa Media behoudt 18 procent aandeel in SBS Broadcasting.