Talpa bereikt akkoord met TMG over samenwerking

Talpa bereikt akkoord met TMG over samenwerking

Geschreven door Daniël Schalk

Productiebedrijf Talpa en De Telegraaf Media Groep (TMG) hebben een akkoord bereikt over hun nieuwe samenwerking. De mediabedrijven onderhandelden sinds begin januari over de voorwaarden van de samenwerking, die sinds de eerste berichtgeving afgelopen januari is aangepast.

In eerste instantie zou TMG 27 miljoen in de deal met Talpa investeren. Het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf zou een belang van 15 procent nemen in het aandeel dat Talpa in SBS heeft. Anders dan in januari was aangekondigd, neemt TMG geen indirect belang in SBS.

Wel houdt TMG een optie op 15 procent aandeel in het aandeel van Talpa in SBS, als Talpa een meerderheidsbelang verwerft in het moederbedrijf van tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Momenteel heeft Talpa 33% van de aandelen van SBS in bezit en het Finse Sanoma de rest.

Onder de overeenkomst van Talpa en TMG zullen de radioactiviteiten van beide mediabedrijven worden samengevoegd. Het bedrijf dat daaruit voortkomt krijgt een meerderheidsbelang in One Media Sales, een belangrijke salesorganisatie voor commerciële radiozenders in Nederland.

TMG en Talpa zullen ook samenwerken aan internetkanalen voor De Telegraaf en Telesport. Het platform wordt door Talpa ontwikkeld en gebouwd. De overeenkomst moet nog wel goedgekeurd worden door de toezichthouders, maar TMG en Talpa verwachten dat de deal eind augustus rond is.