Dolf Jansen vervangt Youp bij Correspondents' Dinner

Dolf Jansen vervangt Youp bij Correspondents' Dinner

Geschreven door Daniël Schalk

Dolf Jansen vervangt Youp van ’t Hek bij het Nederlandse Correspondents' Dinner op woensdag 10 februari. Youp zou een optreden geven tijdens het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner maar is vanwege gezondheidsredenen verhinderd en wordt daarom door Dolf Jansen vervangen.

Amerika organiseert het evenement al negentig jaar en nu komt het evenement ook naar Nederland. Twan Huys is initiatiefnemer van de Nederlandse Correspondents’ Dinner. Hij ontving premier Mark Rutte in 2011 in College Tour en sprak toen af een Nederlandse Correspondents’ Dinner te houden.

Rutte zal tijdens het Correspondents’ Dinner net als president Obama het politieke jaar en zichzelf op de hak nemen in een hilarische toespraak. Na de hilarische toespraak van de president waarin hij pers, politiek en zichzelf op de hak neemt is er altijd een optreden van een stand-upcomedian.

“We vinden het ontzettend jammer dat Youp niet aanwezig kan zijn. En wensen hem vanzelfsprekend van harte beterschap”, laat presentator Twan Huys weten. “Maar met cabaretier Dolf Jansen weet ik zeker dat we de juiste vervanger hebben gevonden”, vervolgt de initiatiefnemer.

Op woensdag 10 februari vindt het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het evenement is volledig uitverkocht. Een registratie van een deel van het Correspondents' Dinner wordt nog dezelfde avond om 20:30 uur uitgezonden op NPO 1.