Showbizznetwork weekoverzicht - week 3 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 3 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 3 werd bekend dat presentatrice Irene Moors na 26 jaar de overstap van RTL4 naar SBS6 maakt, jongerenzender RTL5 het vijfde seizoen van Idols op woensdag gaat uitzenden en dat SBS6 de nieuwe talentenjacht The Next Boy/Girl Band van John de Mol gaat uitzenden.

Ook cabaretier Dolf Jansen, presentatoren en cabaretiers Ruben Nicolai en Tijl Beckand, boer Geert uit Boer Zoekt Vrouw en oud-K3’tjes Josje, Karen en Kristel waren in de derde week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 3.

Maandag

SBS6 gaat de talentenjacht The Next Boy/Girl Band van producent John de Mol uitzenden. De Mol onthulde in december dat hij aan een nieuwe talentenjacht werkt, waarin wordt gezocht naar een nieuwe boy- of girlband. Twee teams met professionals, grote namen uit de muziekindustrie en een platenmaatschappij gaan een boy- of girlband samenstellen, die de strijd met elkaar aangaan.

Dolf Jansen vervangt Youp van ’t Hek bij het Nederlandse Correspondents' Dinner op woensdag 10 februari. Youp zou, na de hilarische toespraak van premier Mark Rutte waarin hij het politieke jaar en zichzelf op de hak neemt, een optreden geven tijdens het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner. Vanwege gezondheidsredenen is Youp verhinderd en daarom neemt Dolf Jansen zijn rol over.

RTL5 plaatst het vijfde seizoen van de talentenjacht Idols op woensdagavond, dat is afgelopen maandag bekendgemaakt in RTL Boulevard. Idols keert op woensdag 23 maart na acht jaar terug op televisie. Vier seizoenen lang was de talentenjacht te zien op RTL4, maar nu keert Idols terug op jongerenzender RTL5. Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond nemen de presentatie voor hun rekening.

Dinsdag

Professor Nicolai & Dr. Beckand met Ruben Nicolai en Tijl Beckand krijgt een tweede seizoen, dat is dinsdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Professor Nicolai & Dr. Beckand was in het najaar van 2015 te zien op RTL4. In de spectaculaire en humoristische spelshow voeren presentatoren Ruben en Tijl als wetenschappers Professor Nicolai & Dr. Beckand allerlei proeven en testen uit.

Woensdag

BNN heeft woensdag bekendgemaakt dat boer Geert, Roxeanne Hazes, Koen en Gigi uit Niet Lullen Maar Poetsen, Jeroen Kijk in de Vegte, Kim Kötter en Danny Froger meedoen aan De Nationale BN’er Test, waarin zijn getest worden op hoeveel ze over BN’ers weten. De VARA maakte dezelfde dag bekend dat onder meer Ronald de Boer en Michael Boogerd meedoen aan De Bureau Sport Test.

Josje, Karen en Kristel stellen hun afscheid bij meidengroep K3 een maand uit. Josje, Karen en Kristel sluiten hun afscheidstournee niet af op zondag 17 april, zoals eigenlijk de bedoeling was, maar op zondag 8 mei. Aan de afscheidstournee is ook een speciale K3-show met standplaatsen toegevoegd. De laatste K3-show in Nederland is op 10 april, zeven dagen voor de allerlaatste show in Vlaanderen.

Donderdag

Het nieuwe RTL5-dansprogramma Battle On The Dancefloor is woensdagavond van start gegaan met 370.000 kijkers (5,6 procent marktaandeel), dat bleek donderdagochtend uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. In de nieuwe dansshow Battle On The Dancefloor gaan presentator Dennis Weening en juryleden Timor Steffens, Dan Karaty en Pip Pellens opzoek naar dé dance crew van 2016.

LINDA.tv, het online videoplatform van tijdschrift LINDA, komt met een eigen komische dramaserie. Jennifer Hoffman, Tina de Bruin en Anniek Pheifer spellen de hoofdrollen in de nieuwe komische dramaserie Bitterzoet. De serie gaat over drie dertigers die sinds hun studententijd bevriend zijn. De serie bestaat uit twintig afleveringen en wordt geschreven door LINDA-columnist Roos Schlikker.

Familiezender SBS6 gaat vanaf eind februari de realityserie Wij zijn K3! over nieuwe K3’tjes Marthe, Klaasje en Hanne uitzenden. De drie meiden, die op vrijdag 6 november K3 Zoekt K3 wonnen, hebben sinds afgelopen woensdag een eigen realityserie op de Vlaamse zender VTM. SBS6 gaat deze realityserie nu ook uitzenden. In Wij zijn K3! laten de K3’tjes zien hoe hun nieuwe leven als K3’tje is.

Vrijdag

Net5 trok donderdagavond 522.000 kijkers met het vernieuwende survivalprogramma The Island, dat bleek vrijdag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het marktaandeel voor het nieuwe programma komt uit op 8,5 procent. The Island wordt gepresenteerd door Arie Boomsma. Het is zijn eerste programma voor Net5. Arie presenteert The Island vanaf een nabijgelegen locatie in Panama.

Presentatrice Irene Moors maakt na 26 jaar de overstap van RTL4 naar SBS6. Moors heeft vrijdag een driejarig contract getekend bij SBS Broadcasting. Irene maakte in 1989 de overstap van NCRV naar RTL4. Voor RTL4 maakte ze onder meer Telekids, Life 4 You en De TV Kantine. “Bij SBS krijg ik de kans om nieuwe stappen te maken. Daar heb ik ontzettend veel zin in”, liet Irene vrijdagochtend weten.

Brace uit het team van Ali B, Jennie Lena uit het team van Anouk, Maan uit het team van Marco Borsato en Dave Vermeulen uit het team van Miss Montreal staan aankomende vrijdag in de finale van het zesde seizoen van The Voice of Holland. Afgelopen vrijdag vielen Melissa Janssen en Jared Grant, beide uit het team van Marco Borsato, af in de halve finale van de talentenjacht op RTL4.

Zaterdag

De musical Ciske de Rat keert in november 2016 terug in het theater met nog één keer Danny de Munk in de huid van Ciske. Danny neemt in de nieuwe musical definitief afscheid van de rol die hij op twaalfjarige leeftijd speelde in de film Ciske de Rat. De zanger, die door de film Ciske de Rat uit 1984 doorbrak, zal in de musical van Stage Entertainment Nederland de rol van de volwassen Ciske spelen.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de derde week van 2015 werd bekend dat de Publieke Omroep de komende vijf jaar nog maar uit zes omroepen bestaat, onthulde RTL4 dat Anouk en Miss Montreal coaches worden in The Voice Of Holland, kwam er naar buiten dat NPO 3 afziet van de nieuwe politieserie K-buurt met Theo Maassen in de hoofdrol en tekende presentatrice Lieke van Lexmond een nieuw driejarig contract bij RTL.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 3. Komende week begint Robert ten Brink aan een nieuw seizoen BankGiro loterij: The Big Picture en start NPO 2 met haar nieuwe donderdagavond met De Tiende van Tijl en de documentaireserie Jaap van Zweden, een Hollandse maestro op wereldtournee. En het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ is er zondag 31 januari weer!