Danny de Munk speelt Ciske de Rat in nieuwe musical

Danny de Munk speelt Ciske de Rat in nieuwe musical

Geschreven door Daniël Schalk

Stage Entertainment brengt de musical Ciske de Rat terug in het theater met nog één keer Danny de Munk in de huid van Ciske. Danny neemt in de nieuwe musical definitief afscheid van de rol van zijn leven. Ze zanger speelde op twaalfjarige leeftijd de titelrol in de film Ciske de Rat uit 1984.

De Munk, die dankszij Ciske de Rat doorbrak, zal in de musical de rol van de volwassen Ciske spelen. De musical Ciske de Rat is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grote theaters in Nederland.

“Ciske de Rat is mij heel dierbaar. Hij loopt als een rode draad door mijn leven. Als 12-jarig jongetje betekende de rol mijn grote doorbaak. Nu ben ik 45 en krijg ik opnieuw de kans om in de huid te kruipen van de volwassen Ciske”, laat Danny de Munk weten over zijn bijzondere musical-klus.

Met deze rol neemt de zanger voorgoed afscheid van de rol waarmee zijn carrière begon. “Dit wordt echt de laatste keer dat ik Ciske zal spelen en dat maakt deze productie nu al heel bijzonder”, zegt De Munk. “Ik heb er ongelofelijk veel zin om Ciske nog één keer nieuw leven in te blazen!”, vervolgt hij.

Albert Verlinde, de algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, is ook enthousiast over de samenwerking met Danny. “Wij zijn er trots op dat Danny de Munk opnieuw in de huid van Ciske wil kruipen. Dit wordt voor Danny de allerlaatste keer dat hij de rol van Ciske zal spelen”, zegt hij.

“Hij neemt komend theaterseizoen dus afscheid van dit karakter, dat zoveel voor hem heeft betekend”, vervolgt Verlinde. “Voor de fans is dit echt de ultieme gelegenheid om nog een laatste keer van Danny en Ciske te genieten”, zegt Albert, die het verhaal over Ciske ‘cultuurgoed’ noemt.

Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical van Stage Entertainment wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man verteld.

Het is de tweede keer dat Ciske de Rat – de Musical in Nederland te zien zal zijn. De musical beleefde in 2007 zijn wereldpremière en was ruim twee jaar lang met veel succes te zien in de theaters in Nederland. De populaire voorstelling won destijds een recordaantal van zeven Musical Awards.

De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens (o.a. 3 Musketiers en Petticoat) tekent net als in 2007 voor de regie.