Showbizznetwork weekoverzicht - week 2 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 2 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de tweede week van 2017 is er veel gebeurd, zo waren onder anderen de musical Ciske de Rat met Danny de Munk en RTL4-gezicht Chantal Janzen in het nieuws.

Daarnaast waren ook meidengroep O’G3NE, die Nederland dit jaar vertegenwoordigt op het Songfestival, en het RTL7-programma De Succesfactor afgelopen week in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Ciske de Rat wint Musical Award voor Beste Musical

Ciske de Rat heeft afgelopen donderdag de Musical Award voor Beste Grote Musical gewonnen. Theaterproducent Stage Entertainment versloeg met de musical Ciske de Rat met zanger Danny de Munk de andere genomineerden musicals, De Gelaarsde Poes en Disney’s The Lion King.

De musical The Bodyguard won donderdag onverwachts de AD Publieksprijs. The Bodyguard kreeg in de eerste stemronde de minste stemmen. Soldaat van Oranje – De Musical stond toen aan kop, gevolgd door Disney’s The Lion King. De prijs voor Beste Kleine Musical ging naar Chez Brood.

Chantal Janzen biedt met &C podium aan nieuw talent

Chantal Janzen komt met een eigen onlineplatform, wat een podium voor nieuw creatief talent moet worden. Begin december werd bekend dat Janzen met een eigen magazine zou komen. &C wordt naast een glossy ook een onlineplatform, app, shop en het platform gaat programma’s maken.

“Net als met theater en televisie, wil ik met &C vooral amuseren, maar ook ontroeren, beschouwen en inspireren”, zegt Chantal. “In de toekomst wordt het bieden van een podium voor nieuw creatief talent een van de belangrijkste uitgangspunten van &C”, vervolgt het succesvolle RTL4-gezicht.

RTL haalt Succesfactor van de buis na Rambam-onderzoek

RTL stopt per direct met het uitzenden van het RTL7-programma De Succesfactor. RTL7 stopt met het programma, dat werd gepresenteerd door Bert Kuizenga, naar aanleiding van onthullingen over de Succes Awards in de uitzending van het NPO 3-programma Rambam van afgelopen donderdag.

In de uitzending van Rambam was te zien hoe het de makers van het VARA-programma lukt om een ondernemersprijs te winnen met een niet bestaand bedrijf. De Succes Awards blijken doorgestoken kaart te zijn. Winnaars betalen 12.750 euro voor de prijs en een item in De Succesfactor op RTL7.

O’G3NE met vertolking Clown ‘Muziekmoment van het Jaar’ 

Het optreden van O’G3NE in Beste Zangers is uitgeroepen tot het Muziekmoment van het Jaar. De drie zussen hebben de 100% NL Award gewonnen met hun vertolking van de Emeli Sandé-hit Clown. Het optreden is volgens de luisteraars van 100% NL het absolute Muziekmoment van het Jaar.

“Het nummer kwam zo hard binnen bij de zangeressen dat ze het tijdens de performance niet drooghielden. Maar ook op de bank hadden mensen een zakdoek nodig”, zegt 100% NL. De 10 seconden stilte van Douwe Bob op het Songfestival in Slow Down kreeg ook veel stemmen.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.