RTL5 met nieuw survivalprogramma The Raft

RTL5 met nieuw survivalprogramma The Raft

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL5 brengt een Nederlandse versie van het survivalprogramma The Raft op televisie. The Raft: overleven op zee, zoals RTL5 de Nederlandse versie noemt, is gebaseerd op het populaire survivalprogramma The Raft dat werd uitgezonden op tv-zender National Geographic.

The Raft: overleven op zee geeft volgens RTL ‘een heel nieuwe dimensie aan het genre survivalprogramma en is misschien wel de meest uitdagende in zijn soort.’ In elke uitzending staan vier deelnemers centraal die op twee reddingsvlotten de beproeving van hun leven aangaan.

Vijf dagen en vier nachten moeten de deelnemers overleven tijdens een survivaltocht over de oceaan op amper twee vierkante meter zonder eten of drinken. Het doel van de vier deelnemers in elke uitzending is om net zolang door te gaan tot ze land in zicht hebben en van het water af kunnen.

Op het vlot hebben ze slechts de beschikking over de hoognodige overlevingstools en zijn ze volledig op elkaar en vooral zichzelf aangewezen. Daarnaast zijn de deelnemers van het RTL5-programma geen survivalexperts of enorme avonturiers. Het zijn mensen met hun eigen, unieke verhaal.

De tocht over de oceaan is de ultieme test om zichzelf te bewijzen en sterker in het leven te komen staan, hetzelfde doel als bij het Net5-programma The Island. In dit programma zijn ook geen spellen, geen eliminaties en geen geldprijs. Dit survivalprogramma ging afgelopen donderdag van start.

De deelnemers zien alleen maar water en worden omringd door grote vissen en zelfs haaien. De uitputting van dagenlang weinig eten trekt een zware wissel op de deelnemers. Hulp van buitenaf is alleen in te roepen met de noodtelefoon, maar dan houdt het survivalavontuur meteen op.

RTL investeert veel in RTL5. De jongerenzender begon vorige week woensdag, 20 januari, aan het nieuwe dansprogramma Battle On The Dancefloor. Verder komt RTL5 vanaf donderdag 4 februari met Temptation Island en woensdag 23 maart start een nieuw seizoen van de talentenjacht Idols op RTL5.

The Raft is vanaf donderdag 17 maart, wekelijks, te zien op RTL5.

Bekijk The Raft op TVblik.nl/the-raft-overleven-op-zee