RTL5 begint aan relatietest Temptation Island

RTL5 begint aan relatietest Temptation Island

Geschreven door Daniël Schalk

Temptation Island keert vanavond na ruim 5 jaar weer terug op de Nederlandse televisie. RTL5 blaast de realityshow, die tussen 2002 en 2009 te zien was op Veronica, vanaf vanavond nieuw leven in. In Temptation Island testen twee Nederlandse en twee Belgische koppels hun relatie.

Op een tropische bestemming in het zonnige Thailand gaan vier koppels de uitdaging aan. Negen dagen lang leven ze gescheiden van hun partner, omringd door tien bloedmooie vrijgezellen. De vier stellen testen of hun relatie sterk genoeg is om elke verleiding te weerstaan.

Negen dagen lang hebben de koppels geen enkel contact met elkaar. Om de paar dagen wordt de partners een filmpje getoond, waarin ze zien hoe de ander zich vermaakt met de tien knappe vrijgezellen. De Nederlandse koppels zijn Kirsten (24) en Regilio (28) en Haroon (24) en Ayse (25).

De Nederlandse Kirsten en Regilio doen mee aan Temptation Island, omdat ze toe zijn aan een volgende stap. In het verleden was Regilio een losbol maar Kirsten heeft hem getemd. De vraag is nu of Regilio klaar is om de rest van zijn leven met Kirsten te delen of dat hij zwicht voor de verleidingen.

Ook voor Haroon en Ayse is het avontuur de ultieme test. Haroon is in het verleden vreemdgegaan en op Temptation Island moet hij zichzelf tegenover Ayse gaan bewijzen. Hij zegt er alles aan te doen om het te laten lukken, maar ziet ook in dat de verleidsters een groot gevaar voor hem zijn.

RTL5 blaast Temptation Island samen met de Vlaamse tv-zender Vijf! nieuw leven in en daarom zijn er ook twee Vlaamse koppels. De Vlaamse koppels zijn Jolien (25) en Luc (32) en Louise (22) en Marvin (22). Jolien en Luc zijn na een break van een aantal maanden weer terug bij elkaar.

Luc heeft tijdens de break voor de neus van Jolien met een ander meisje staan zoenen en daarom willen ze ontdekken of hun band sterk genoeg is. Louise en Marvin zijn acht maanden bij elkaar en dolverliefd. Beide hebben geen gebrek aan aandacht maar zeggen geen oog te hebben voor anderen.

Jongerenzender RTL5 neemt het met Temptation Island op tegen onder andere het survivalprogramma The Island op Net5. Het Net5-programma ging twee weken geleden van start met 522.000 kijkers. Vorige week keken er 390.000 mensen naar de tweede uitzending van The Island.

Temptation Island is een van de grote nieuwe programma die RTL5 dit voorjaar op televisie brengt. Een paar weken geleden begon RTL5 aan het nieuwe dansprogramma Battle On The Dancefloor. Woensdag 23 maart brengt RTL5 de populaire talentenjacht Idols na acht jaar terug op televisie.

Vorige week maakte RTL5 nog een nieuw programma bekend, The Raft: overleven op zee. De Nederlandse versie van het survivalprogramma The Raft, waarin vier deelnemers op twee reddingsvlotten de beproeving van hun leven aangaan, volgt Temptation Island op 17 maart op.

Na Temptation Island start op RTL5 het nieuwe programma Lelijke Eendjes, waarin hulp wordt geboden aan mensen die zichzelf belemmerd voelen door hun looks. Het nieuwe RTL5-programma wordt gepresenteerd door Lieke van Lexmond en is na Temptation Island om 21:30 uur te zien.

Temptation Island is vanaf vanavond, wekelijks, om 20:30 uur te zien op RTL5.

Bekijk Temptation Island na vanavond terug op TVblik.nl