Showbizznetwork weekoverzicht - week 4 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 4 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 4 werd bekend dat Douwe Bob Nederland vertegenwoordigd in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, Bridget Maasland aan de slag gaat voor Net5 en Chantal Janzen en Gordon popsterren gaan maken van bekende Nederlanders in It Takes Two.

Ook talkshowhost Humberto Tan, presentatrice Irene Moors, Hollywoodster George Clooney en presentatrice en actrice Yolanthe Sneijder-Cabau waren in de vierde week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 4.

Maandag

Douwe Bob, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016, staat in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Afgelopen maandag is door een loting bepaald dat Douwe Bob in de eerste helft van de eerste halve finale staat. België staat in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 12 mei.

Bridget Maasland gaat aan de slag voor Net5 en legt haar werkzaamheden bij het SBS6-programma Shownieuws neer. Vanaf februari gaat Maasland diverse programma’s presenteren voor Net5. Ze gaat onder meer het programma Bridget in Hollywood presenteren, waarin de presentatrice op bezoek gaat bij bekende en onbekende Nederlanders die het gemaakt hebben in Hollywood.

Humberto Tan is afgelopen maandag door vakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. De talkshowhost van RTL Late Night kreeg de prijs uit handen van Omroep MAX-baas Jan Slagter, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. De jury noemt Humberto ‘een geloofwaardig multitalent’. De onderscheiding werd dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt.

Dinsdag

3FM Serious Request werd in 2015 door 9,6 miljoen mensen gevolgd, een jaar eerder waren dat 10,6 miljoen mensen. 3FM haalde in de maanden november/december 2015 een marktaandeel van 8,0 procent binnen. Een jaar eerder was dat 10,3 procent marktaandeel. De oorzaak van de daling van de luistercijfers heeft volgens de NPO mogelijk te maken met de keuze voor een meer sobere aanpak.

De Postcode Loterij heeft dinsdagavond 500.000 euro geschonken aan mensenrechtenorganisatie Not On Our Watch, het goede doel van Hollywoodster George Clooney. De loterij maakte het bedrag bekend tijdens het Goed Geld Gala, waarbij Clooney sprak als eregast. Not On Our Watch wordt daarnaast een vaste beneficiënt van de Postcode Loterij met een eerste bijdrage van 500.000 euro.

Woensdag

RTL5 komt met een Nederlandse versie van het survivalprogramma The Raft onder de naam The Raft: overleven op zee. In elke uitzending staan vier deelnemers centraal die op twee reddingsvlotten de beproeving van hun leven aangaan. Vijf dagen moeten de deelnemers overleven tijdens een survivaltocht over de oceaan. Het doel is om net zolang door te gaan tot ze land in zicht hebben.

Chantal Janzen en Gordon maken in het nieuwe RTL4-programma It Takes Two popsterren van bekende Nederlanders. It Takes Two is een nieuwe variant op Just The Two Of Us uit 2007 van toenmalige tv-zender Tien. In It Takes Two nemen bekende Nederlanders het tegen elkaar op en laten een totaal andere kant van zichzelf zien. It Takes Two is vanaf zaterdag 12 maart te zien.

Yolanthe Sneijder-Cabau gaat voor RTL4 een eigen variant van het EO-programma Het Familiediner van presentator Bert van Leeuwen presenteren. In We Blijven Toch Familie gaat Yolanthe met een professionele gezinstherapeut aan de slag om verstoorde familierelaties te herstellen. Bert van Leeuwen doet hetzelfde in het programma Het Familiediner, dat al sinds 2000 op televisie te zien.

Donderdag

Productiebedrijf Blue Circle werkt aan een nieuw televisieprogramma waarin geraden moet worden wie in welk huis woont, dat blijkt uit een oproep van het productiebedrijf. Blue Circle is opzoek naar mensen met bijzondere woningen die hun huis graag op televisie willen laten zien. Het is nog niet bekend op welke televisiezender het nieuwe programma van Blue Circle uitgezonden zal worden.

Het komische zaterdagavondshow De Vreemde Eend is het eerste programma dat oud-RTL-presentatrice Irene Moors voor SBS6 zal presenteren, dat maakte Shownieuws donderdagavond bekend. In De Vreemde Eend nemen twee teams met twee BN’ers het tegen elkaar op en krijgen een rijtje mensen voorgeschoteld. De twee teams moeten raden wie de ‘vreemde eend’ in de bijt is.

Vrijdag

Talpa is een joint venture gestart met het Chinese mediabedrijf Zhejiang Tangde voor de gezamenlijke ontwikkeling en exploitatie van ruim 200 formats van Talpa. Het Chinese mediabedrijf heeft ook de licentierechten van The Voice of China gekocht. Het mediabedrijf betaalt 60 miljoen dollar aan Talpa voor de licentierechten op The Voice en steekt 50 miljoen in de joint venture.

Maan uit het team van Marco Borsato heeft vrijdagavond de finale van het zesde seizoen van The Voice of Holland gewonnen. Maan versloeg in de finale Brace, Jennie Lena en Dave Vermeulen. Het is de derde keer op rij dat Marco samen met zijn kandidaat de talentenjacht wint. In de finale werd ook bekendgemaakt dat Guus Meeuwis de opvolger wordt van coach Marco in het zevende seizoen.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de vierde week van 2015 werd Omroep MAX-baas Jan Slagter uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar, verbrak voetbalblad Voetbal International de samenwerking met het gelijknamige RTL7-programma, wijzigde het tv-bedrijf Eyeworks USA van Reinout Oerlemans haar naam in 3 Ball Entertainment en gaf SBS6 een vervolg aan Hollands Beste Bloemstylist met presentator Kees Tol.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 4. Komende week begint RTL5 met twee nieuwe programma’s: de altijd verleidelijke serie Temptation Island en het programma Lelijke Eendjes en komt Nieuwsuur live vanuit Des Moines  vanwege de aftrap van de Amerikaanse verkiezingen. En het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ is er zondag 7 februari weer!