De Vreemde Eend eerste SBS6-programma Irene Moors

De Vreemde Eend eerste SBS6-programma Irene Moors

Geschreven door Daniël Schalk

Het komische zaterdagavondshow De Vreemde Eend is het eerste programma dat Irene Moors voor SBS6 zal presenteren, dat meldde Shownieuws donderdag. De Vreemde Eend wordt het eerste programma van Irene bij familiezender SBS6, sinds haar overstap van RTL naar SBS6.

In De Vreemde Eend nemen twee teams met twee bekende Nederlanders het tegen elkaar op. De teams krijgen steeds een rijtje mensen voorgeschoteld van wie er één een bepaalde eigenschap of een specifiek talent bezit. De teams moeten raden wie deze ‘vreemde eend’ in de bijt is.

“De Vreemde Eend als eerste klus bij SBS6 is voor mij een heerlijk begin. Een zaterdagavondshow met veel gezelligheid, humor, leuke bekende gasten en een gezonde strijd waarbij thuis op de bank druk kan worden mee geraden”, laat presentatrice Irene Moors over De Vreemde Eend weten.

De Vreemde Eend is een Nederlandse versie van het Britse succesprogramma Odd One In en wordt inmiddels in acht landen uitgezonden, waaronder Duitsland, Spanje, Italië en Brazilië. Irene stelt elke ronde een aantal personen voor die een bijzondere eigenschap, een raar beroep of hobby heeft.

Allemaal beweren zij degene te zijn naar wie wordt gezocht, maar slechts een spreekt de waarheid. “Wie is de echte buikdanseres, wie is de winnaar van Litouwen’s Got Talent, wie is de professionele golfbalduiker en wie van de zakenmannen is twintig jaar dakloos geweest?”, laat SBS6 weten.

Het nieuwe programma klinkt een beetje als het oude programma Wie van de Drie. In dit programma beweerden drie personen hetzelfde beroep te hebben, de bedoeling was dat een panel van vier bekende Nederlanders zou raden wie van de drie personen de echte persoon in kwestie was.

In De Vreemde Eend moeten de teams in een komisch vraag- en antwoordspel zien te achterhalen wie De Vreemde Eend in de bijt is en als enige de waarheid spreekt. Als De Vreemde Eend zich bekend heeft gemaakt, zal deze op eigen wijze zijn of haar talent of eigenschap tonen in de studio.

De Vreemde Eend is vanaf zaterdag 2 april om 20:30 uur te zien op SBS6.