De Vreemde Eend ziet kijkcijfers licht stijgen

De Vreemde Eend ziet kijkcijfers licht stijgen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was overal in het nieuws: de kijkcijfers van De Vreemde Eend. Dit nieuwe spelprogramma wordt gepresenteerd door kersvers SBS6 gezicht Irene Moors. Vorige week liepen de kijkcijfers fors terug. Reden genoeg om het programma een half uur later uit te zenden. In plaats van 20.30 uur werd De Vreemde Eend nu om 21.00 uur uitgezonden.

Heel veel heeft het nieuwe uitzendtijdstip niet geholpen. Slechts 439.000 mensen keken er naar De Vreemde Eend. Dat zijn er wel iets meer dan een week eerder. Vorige week keken er iets meer dan 400.000 mensen. Met de huidige kijkcijfers staat Irene op plek 24 in het kijkcijferoverzicht. SBS6 ziet een marktaandeel binnen komen van 7,0 %. 

Ook het andere spelprogramma, Met de deur in huis, wist niet veel kijkers te bereiken. Door het verschuiven van het uitzendtijdstip van De Vreemde Eend, werd ook Met de deur in huis een half uur opgeschoven. Vorig week keken er iets meer dan 500.000 kijkers naar dit spelprogramma met onder meer Tineke Schouten.  Zaterdagavond keken er 534.000 mensen naar dit spelprogramma. Met deze kijkcijfers staat Met de deur in huis op plek 19 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 9,4 %.

Alleen Hart van Nederland wist de eer van de zender nog te redden. Het nieuwsprogramma van SBS6 werd bekeken door 671.000 mensen. Daarna keken er 476.000 mensen naar Shownieuws. Beide SBS6 programma's staan op de plekken 14 en 23 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 15,6 % (Hart van Nederland) en op 14,2 % (Shownieuws).

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk De Vreemde Eend terug via TVblik.