RTL5 met Avond tegen Internetterreur

RTL5 met Avond tegen Internetterreur

Geschreven door Daniël Schalk

RTL5 sluit het tweede seizoen van Peter R. De Vries: Internetpesters Aangepakt af met de Avond tegen Internetterreur. In de laatste extra lange uitzending van Peter R. De Vries: Internetpesters Aangepakt komen de succesvolle petitie van Peter R. De Vries en de Facebook-zaak aan bod.

Chantal uit het Noord-Brabantse Werkendam is slachtoffer van wraakporno en riep in het eerste seizoen van het RTL5-programma de hulp van misdaadverslaggever Peter R. De Vries in. Op Facebook verscheen begin vorig jaar een seksfilmpje van Chantal en haar ex-vriend.

De Social Media-dienst weigerde privé-gegevens vrij te geven van de persoon die het filmpje online had gezet, maar Peter lied het daar niet bij zitten. Na een lange rechtszaak werd er een schikking getroffen. Beide partijen zouden bij het kantoor van Facebook samen gaan zoeken naar het filmpje.

De vraag is nu of het beide partijen is gelukt om het filmpje en dus ook de persoon die het filmpje heeft geplaats te achterhalen. Mogelijk is het Peter R. De Vries gelukt om de dader te achterhalen en zal hij hem in de uitzending van vanavond eindelijk confronteren met zijn verschrikkelijke daden.

Ook startte de misdaadverslaggever dit seizoen een petitie om slachtoffers van digitaal pesten en andere internetcriminaliteit te helpen. Vanwege privacy mogen providers gegevens niet geven, maar De Vries vindt dat hier verandering in moet komen en dat slachtoffers geholpen moeten worden.

Om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen had de presentator 40.000 handtekeningen nodig, maar daar ging de petitie al snel overheen. Momenteel hebben al meer dan 100.000 mensen de petitie ondertekent, ruim 80.000 handtekeningen meer dan eigenlijk nodig was.

[caption id="attachment_33830" align="aligncenter" width="470"] Peter R. De Vries in zijn RTL5-programma Internetpesters Aangepakt[/caption]

De Avond tegen Internetterreur begint om 20:30 uur op RTL5.

Bekijk Peter R. De Vries: Internetpesters Aangepakt op TVblik.nl