The Big Picture is weer terug op de zondagavond

The Big Picture is weer terug op de zondagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Miljoenenjacht en Een tegen 100 zijn beide bekende quizzen van de zondagavond. Miljoenenjacht met Linda de Mol en Een tegen 100 met Caroline Tensen. RTL 4 heeft nog een quiz op de zondagavond, The big picture. Deze quiz wordt ook dit seizoen gepresenteerd door Robert ten Brink.

In deze quiz draait alles om een foto die de kandidaat te zien krijgt. De vraag daarbij is in het begin erg makkelijk. Zodra het geldbedrag oploopt, worden de vragen ook moeilijker. Deze quiz heeft een klein beetje weg van Weekend miljonairs. Toch heeft The big picture een eigen naam opgebouwd op de zondagavond van RTL 4. 
De zondagavond van RTL 4 bestaat nu uit Moordvrouw om 20.00 uur, gevolgd door Divorce om 21.00 uur. Na deze twee series staat Robert klaar voor het nieuwe seizoen van The big picture. Het nieuwe seizoen start om 22.00 uur en is tot 23.00 uur te zien bij de commerciële zender.

Ook daarna is Robert nog te zien. Na The big picture is Robert te zien met de herhaling van All you need is love. Dat start om 23.00 uur en is te volgen tot 0.30 uur. The big picture heeft de nodige concurrentie om uit te schakelen om 22.00 uur.

NPO 1 heeft op datzelfde tijdstip Studio voetbal staan. In dit sportprogramma draait alles om voetbal. Rond 22.15 uur wordt dit uitgezonden door de NOS. NPO 3 heeft rond 22.00 uur een nieuwe aflevering van 24 uur met... op het programma staan. Dit wordt verzorgd door de VPRO.

SBS6 probeert The big picture tegen te werken met eerst Oplichters in het buitenland. Dit programma start al om 21.30 uur en is te volgen tot 22.30 uur. Daarna neemt Hart van Nederland het stokje over. Het nieuwsprogramma van SBS6 weet iedere dag veel kijkers te bereiken.

Toch zal The big picture zich geen zorgen hoeven maken. Het vorige seizoen wist deze quiz zich prima staande te houden tegenover haar concurrentie. Of dit nu weer zal lukken zal maandagochtend moeten blijken. Dan publiceert Stichting Kijkonderzoek de kijkcijfers van zondag.

Voor iedereen die deze quiz thuis wil spelen is er goed nieuws. Spellen merk Identity Games heeft deze quiz omgezet tot een bordspel. Nu kan de kijker de quiz ook heel eenvoudig thuis spelen met een bordspel. Naast The big picture is dit spellen merk ook de uitgever van onder andere Ik hou van Holland, Weet ik veel en De jongens tegen de meisjes bordspel.

The big picture is zondagavond om 22.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk The big picture terug via TVblik.