Big Brother: Likken voor mooie prijzen en nóg een bewoner vrijwillig naar huis
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Likken voor mooie prijzen en nóg een bewoner vrijwillig naar huis

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Week 8 zit erop en ik weet niet wat ik ervan moet vinden? Het lijkt met de week dat het desbetreffende thema van de week slechter en slechter wordt uitgevoerd. Naar mijn mening kunnen ze het thema zoveel meer uitwerken, maar goed dat ter zijde.

De bewoners hebben hun talenten in het Big Brother Theater kunnen laten zien, kleine opdrachten verschenen in The Wall, er waren vrijstellingen te verdienen en weer is er een bewoner vrijwillig opgestapt. Ik praat je graag bij over wat er deze week nog meer gebeurde in het Big Brother huis, dit was week 8:

Talent Week

Wat een liveshow was het vorige week. Drie genomineerden en niemand daarvan hoefde naar huis, omdat Rob had aangegeven vrijwillig het huis te verlaten in verband met zijn gezondheid. Hij had het gevoel het niet langer meer vol te houden. Ikzelf vind dat hij het te lang heeft voorgezet en al eerder deze keuze had moeten maken, gezondheid voor alles! Doordat Rob vertrok mocht degene met de minste stemmen blijven. Charlotte kreeg de minste stemmen van de kijkers, tot grote verbazing bij het kijkend publiek!

Mensen denken dat er gerotzooid is met de stemmen en social media ontplofte! Door Rob zijn vertrek bleef Charlotte wel automatisch genomineerd. Big Brother riep de bewoners naar de Woonkamer alwaar het nieuwe thema van afgelopen week bekend werd gemaakt: Talent Week. De bewoners werden naar de Game Room geroepen. In de Game Room was een klein theater opgesteld met rijen stoelen, een podium met rode theater gordijnen en bakjes popcorn. De bewoners kregen een zangstem te horen en moesten individueel opschrijven wie dat zij dachten dat er achter het gordijn aan het zingen was.

Na het anonieme optreden moesten de bewoners een voor een naar voren lopen met hun antwoord en het antwoord in de camera laten zien. Nadat iedereen zijn antwoord had laten zien onthulde Big Brother, door de gordijnen te openen, wie er anoniem stond te zingen. Niemand minder dan oud bewoonster Chelsea kwam achter het gordijn vandaan. Met wat liefdevolle gebaren naar de bewoners toe verliet Chelsea de Game Room en Big Brother informeerde de bewoners dat er elke avond een goed en professioneel optreden zal plaatsvinden in het theater, door de bewoners zelf!

Er werden vier duo's gemaakt en Ali zal alleen optreden. Aan het einde van een optreden konden de bewoners elkaar een cijfer geven, maar ook de kijkers mochten cijfers uitdelen. Deze worden aan het eind van de week bij elkaar opgeteld en wie de hoogste scores hadden kregen een vrijstelling. Big Brother gaf de bewoners ieder een poster waar zij hun duo of eenling op konden schrijven, ook zat er een kaartje bij waar ze attributen op konden schrijven die ze als duo of eenling nodig hadden voor zijn/hun optreden. Voor dat het officiële optreden zal plaatsvinden konden degene die moesten optreden nog even repeteren in het theater. 

Verder konden de bewoners ook kleine opdrachten kopen uit The Wall om verborgen talenten te laten zien, zoals: hooghouden met een voetbal, een ballondier maken, bottle flip, touwtje springen en nog meer opdrachten. Big Brother gaf een seintje wanneer deze gekocht konden worden en om ze te kunnen kopen zat ook een tijdslimiet aan. Een opdracht kostte 2 coins, voltooide je de opdracht binnen de aangegeven tijd, kreeg je er 4 coins voor terug.

Likkend op zoek…

Opnieuw werden de bewoners naar de Woonkamer geroepen en was Big Brother op zoek naar de bewoner met de meeste mensenkennis. De bewoners kozen Bart die gelijk naar de Dagboekkamer moest komen. De overige bewoners moesten naar de Voorraadkamer, waar nieuwe groene poloshirts gereed lagen. De bewoners moesten een spel gaan spelen in duo’s, waarmee een beloning verdiend kon worden. De duo’s en de toegewezen beloningen werden door Bart beslist.

Mocht een duo de opdracht niet halen, kreeg Bart de inzet van dat betreffende duo. In de Game Room stonden doorzichtige schermen, waar ergens op het scherm letters te vinden waren. De bewoners moesten deze letters geblinddoekt zien te vinden, met hun tong! Als ze de letters aan hun zijde van het scherm gevonden hadden, zouden de letters om en om een woord vormen. Als dit antwoord juist was kregen zij de inzet die bepaald was door Bart, zo niet, kreeg Bart deze inzet. Lindsey en Charlotte haalden de opdracht en mochten allebei een brief naar huis schrijven.

Ali en Jason haalden het niet. Hun inzet was 5 coins, die nu voor Bart waren. Jolien en Chiara haalden de opdracht en kregen beiden een persoonlijk voorwerp en las en Michelangelo kregen een voordeel bij de Power of Nomination (PoN).

De erfenis van Rob

Omdat Rob het huis heeft verlaten, mocht hij zijn erfenis aan een andere bewoner schenken. De 9 coins gingen naar Bart. Ik begrijp aan de ene kant wel waarom, Bart was toch zijn maatje in het huis, maar anderzijds, Bart gebruikt geen coins om dingen te kopen of iets dergelijks.

Althans dat was mijn eerste gedachte, want deze week gebeurde er iets opmerkelijks. Bart heeft voor het eerst 2 coins in The Wall gestoken, niet voor iets lekkers, maar om een spel te kopen. Toch was zelfs Big Brother verrast dat Bart coins heeft uitgegeven in The Wall.

The Wall spellen

Big Brother gaf het sein dat er spellen gekocht konden worden. Per keer dat Big Brother het sein gaf konden er maar drie spellen gekocht worden. Ali kocht het spel ‘Hooghouden’, en moest binnen 20 minuten de voetbal 30x hooghouden. Dit vond Ali geen uitdaging en gaf aan dat hij het wilde veranderen in 100x, tot grote verbazing van Big Brother. Wel leuk dat Ali ook aan de kijkers denkt qua spanning en entertainment. Zodra Ali de Dagboekkamer verliet gingen de 20 minuten in.

Hij was ver richting de 100x hooghouden toen het een paar keer net niet lukte, maar na een aantal pogingen lukte het Ali om de 100x aan te tikken en verdiende hiermee 4 coins. Ias had het spel ‘Ping Pong’ gekocht en moest met een andere bewoner, de pingpong bal 40x heen en weer laten gaan op de tafel. Ias wilde ook een grotere uitdaging en maakte hier 60x van. Big Brother vond het een nationale overbied-dag. Ias speelde samen met Ali dit spel slaagde erin de ping pong bal 60x heen en weer te laten gaan en won ook 4 coins.

Michelangelo had ‘vallende stenen’ gekozen, ook wel bekend als domino stenen. Hij kreeg een bak vol stenen die binnen 20 minuten neergezet moesten worden en in een keer op rij moesten omvallen. Michelangelo had voor de veiligheid wat tussenstops gelegd, zodat er bij een foutje niet de hele rij zou omvallen. In de laatste seconden die hij nog had, moesten deze tussenstops recht gezet worden, zodat hij de hele rij kon laten vallen. Helaas voor hem vergat hij een tussenstop overeind te zetten en mislukte deze opdracht.

Later kochten Charlotte, Bart en Jolien ook een opdracht uit The Wall. Charlotte moest 5 keer achter elkaar de Bottle Flip doen. Bart kreeg de ‘bal op een stok’ en Jolien moest 100 keer achter elkaar touwtje springen. Charlotte en Bart voltooide de opdracht, Jolien lukte het helaas niet.

Het Big Brother Theater

De bewoners hadden samen bepaald wie er wanneer zou optreden. Ali was de enige bewoner die alleen zou optreden en mocht ook als eerst afgelopen week. De dag erna zouden Ias en Jason als duo optreden en ook Lindsey en Charlotte. De dag daarna Bart en Chiara en de laatste dag Michelangelo en Jolien. Ali had een mix optreden van grappen vertellen en liedjes zingen die zij dagelijks zingen in het huis. Ias en Jason zongen/rapten twee nummers mee van artiesten, Lindsey en Charlotte hadden een akoestische versie gemaakt van ‘Biggie Brother’, een liedje die ze in het huis verzonnen hadden.

Maar omdat het optreden anders tekort zou zijn, beeldden zij de bewoners uit wat bij hun zou passen. Ze zetten bijvoorbeeld de foto van Ali als masker op en lieten een voetbalshirt zien. Bij een fotomasker van Jason lieten ze rap bewegingen zien en bij Bart en Chiara slangen bewegingen. Bart heeft namelijk een slang thuis en omdat het de week daarvoor over slangen gedrag ging in het huis, met name richting Chiara. Dit werd, naar eigen zeggen, bedoeld als grap. Chiara en Bart konden de humor hier niet van inzien. De volgende dag mochten Bart en Chiara hun talenten showen.

Nou was het meer Bart die zijn talent toonde met kaartentrucs. Chiara assisteerde Bart, maar persoonlijk vond ik het jammer dat zij niet een talent van zichzelf kon laten zien. Bart had hele goede kaart trucs. Met de bewoners bovenop de truc waren zij stomverbaasd hoe Bart een kaart kon ‘veranderen’ in de juiste kaart. Ik stond er zelf ook van te kijken hoe goed Bart dit deed tijdens de livestream. Ik raad het zeker aan die aflevering te bekijken. Michelangelo en Jolien lieten een twerk optreden zien en maakten hier een klein toneelstukje van.

Aan het eind van de optredens mochten de bewoners elkaar een cijfer geven. De kijkers werden, nadat alle optreden waren geweest, ook gevraagd een cijfer uit te delen per optreden. Big Brother had deze cijfers bij elkaar opgeteld en Lindsey en Charlotte kwamen als winnaars uit de bus. Lindsey kreeg hiermee een vrijstelling. Charlotte was automatisch genomineerd door het vertrek van Rob, door deze winst speelde Charlotte haar vrijstelling kwijt.

Freeze!

Ja, daar was ie weer, de freeze challenge. Maar voordat dit zou gaan gebeuren, had Big Brother de dag ervoor Jolien naar de Dagboekkamer geroepen voor een Secret Mission. Aan Jolien de taak om bij het ontwaken de volgende ochtend, Charlotte zo snel mogelijk naar de badkamer te krijgen om haar tanden te poetsen in de meest linkse spiegel. Deze Secret Mission moet zij geheimhouden tot de volgende liveshow. Om het wat geheimzinniger te maken en te zorgen dat het lukt, had Jolien ’s nachts op de spiegel geschreven: “Poets je tanden! Info en beloning volgen!”.

Toen de meeste bewoners hun tanden aan het poetsen waren riep Big Brother ineens onaangekondigd: “Bewoners! Freeze!”. Tot grote schrok verscheen de moeder van Charlotte in de linkse spiegel en sprak haar dochter bemoedigende woorden toe. Nadat de moeder van Charlotte verdween en Big Brother ‘unfreeze’ riep, maakte Big Brother bekend dat de freeze geslaagd is en er voor Charlotte en Jolien, omdat zij naast Charlotte stond (dit was natuurlijk omdat de missie geslaagd was), een beauty pakket klaar stond in de Voorraadkamer. Ook zaten hier 2 coins in om lekker lang te kunnen douchen.

Geheugentraining

Big Brother riep de bewoners naar de Game Room. Hier kregen de bewoners de kans om de Secret Room in te mogen die week. Voor iedere bewoner hing een lange lege koker met daaronder een bak met verschillende kleine en gekleurde kokers. Op het scherm liet Big Brother telkens een reeks van kleuren zien die de bewoners moesten onthouden.

Na deze reeks werd gevraagd de eerste kleur in de koker te laten vallen. Hier maakte Chiara meteen de eerste fout en moest het spel verlaten. Zo startte Big Brother telkens een nieuwe reeks kleuren in op het scherm tot er nog maar een bewoner overbleef. Ias en Ali waren als laatste twee over en Ias gunde het Ali om nogmaals naar de Secret Room te mogen en stopte expres de verkeerde kleur in de koker. Hiermee mocht Ali voor de derde keer naar de Secret Room.

Secret Room

Laat op de avond, wanneer Ali net wilde gaan slapen, werd hij naar de Secret Room geroepen. Hij zou hier het spel ‘Waterfall’ gaan spelen. Hij moest water van de ene bak naar de andere bak krijgen om een sleutel te bemachtigen en het slot te kunnen openen van een kistje waar hij bordjes met letters kon vrijspelen. Eerst begon Ali met een klein bakje het water over te scheppen. Hij bedacht zich dat dit sneller kon en kocht een tip van de kijker.

Deze tip liet zien dat je door aan het uiteinde van een tuinslang te zuigen, het water in een stromende beweging kon overbrengen in de andere bak. Ali begreep niet helemaal wat de bedoeling was en stond aan de verkeerde kant van de slang de blazen en te zuigen. Hij begreep er helemaal niets van en baalde enorm. De tijd tikte door en helaas heeft hij de volgende fase van deze opdracht niet gehaald. Als hij het gehaald zou hebben, kon hij de bordjes met letters vrijspelen en deze ophangen aan een bord waar al letters stonden.

Als hij deze woorden kon ontcijferen moest hij nog achter het overkoepelende woord zien te komen. Volgens de kijkers zou dit woord, camera moeten zijn. Ali vertelde Lindsey over de opdracht en vroeg hoe hij dat water met een tuinslang nou in de andere bak kon krijgen. Misschien als Ali de volgende keer weer deze opdracht mag doen dat het dan wel lukt?

Power of Nomination

Voor de PoN te bemachtigen deze week, moest er eerst een spel worden gespeeld in de Game Room. Elke bewoner moest dit spel individueel spelen. Op de vloer lagen 20 rijen tegels van 2 breed. Bepaalde tegels kleurden rood en de andere groen. Het was aan de bewoners het pad van groene tegels te onthouden en deze te bewandelen. Wie dit zo snel mogelijk deed won de PoN van deze week. Er waren ook jokers te koop voor ieder €100,00 per stuk. Als deze gekocht werden, ging dit geld uit de jackpot.

Er waren drie verschillende jokers te koop: vijf seconden alles zien, een vak overslaan en een stap ongedaan maken. Bij elkaar werd er aan €1300,00 aan jokers gekocht. Uiteindelijk werd het heel spannend voor Jason en Lindsey die beiden het snelst waren. Big Brother maakte de winnaar in de Woonkamer bekend en Jason mocht zich gelukkig prijzen met de Power of Nomination.

Chiara stapt vrijwillig op

Na een hele lange streamlock kwamen de kijkers erachter dat Chiara het huis vrijwillig had verlaten. Speculaties gingen meteen te ronde, maar Big Brother liet weten dat dit om privé omstandigheden ging. Chiara liet ook op social media weten dat de lieve berichten haar goed doen en ze heel snel probeert vragen te beantwoorden. Ze is nu bij haar familie en dat is voor haar het belangrijkst. Door het vertrek van Chiara is er opnieuw een Nederlandse bewoner, na Rob, vertrokken zonder genomineerd te zijn geweest.

Gisteren postte Big Brother op social media dat de kijkers konden stemmen, wie van de oud bewoners de kijkers graag terug in huis wilden zien. Je kan stemmen op Chelsea, Danny of Chayron. Dit waarschijnlijk om de leegte van een Nederlandse bewoner op te vullen. Veel kijkers zijn het er niet mee eens en zeggen dan ook dat de kijkers niet voor niets, deze oud bewoners de minste stemmen hadden gegeven. Ik persoonlijk vind het ook belachelijk als een van deze oud bewoners weer mee mogen doen in het spel. De huidige bewoners hebben moeten strijden voor hun plek in het huis, laat het spel het spel zijn en het op de huidige manier doorgaan. We zullen zien hoe dit gaat uitpakken de komende dagen.

De genomineerden zijn…

Jason heeft de verantwoordelijkheid om twee bewoners te nomineren, Charlotte was immers al genomineerd. Hij koos voor Lindsey en Jolien, omdat hij hier de minste klik mee heeft. Nadat hij genomineerd had werden de winnaars van het Big Brother Theater bekend gemaakt. De winnaars wonnen een vrijstellingstoken. Nu moest het zo zijn dat het duo, Charlotte en Lindsey de hoogste scores hadden en dus de vrijstellingstoken in handen kregen. Hiermee verviel de nominatie van Lindsey, maar ook die van Charlotte. Lindsey kreeg de vrijstelling, maar Charlotte kon wel weer opnieuw genomineerd worden. 

Later op de avond moest Jason opnieuw naar de Dagboekkamer om opnieuw twee namen door te geven aan Big Brother. Jolien was en bleef genomineerd. Jason wilt dan toch tactisch nomineren en heeft daarom Ias en Ali genomineerd. Ias, omdat hij goed is in challenges en Ali vanwege zijn nummer een plek in de Secret Room. Zou er iemand vanavond moeten vertrekken, of komt er een oud bewoner het huis in, of misschien wel allebei? Je weet het met Big Brother maar nooit! Dit seizoen is het meest onvoorspelbare en vreemde seizoen tot nu toe. Maar je weet het: zijn huis, zijn regels! Wie mag van jou terug het huis in en wie van de genomineerden mag van jou nog een week langer blijven?

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!