Angela Schijf pakt hoofdrol in speelfilm Storm

Angela Schijf pakt hoofdrol in speelfilm Storm

Geschreven door Daniël Schalk

Actrice Angela Schijf, bekend van de populaire politieserie Flikken Maastricht, gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Storm. Naast Angela spelen ook acteurs Maarten Heijmans en Egbert Jan Weeber belangrijke rollen in de film.

Eerder werd al bekend dat Yorick van Wageningen, die niet eerst in Nederland maar in Hollywood doorbrak, de mannelijke hoofdrol speelt. De opnames van de film, die voor Angela haar eerste grote rol in een speelfilm in drie jaar tijd is, vinden momenteel plaats in Luxemburg.

Storm speelt zich af in de late middeleeuwen, waar de twaalfjarige zoon van een drukker (Yorick) moet proberen zijn vader van de brandstapel te redden. De vader van de jongen heeft namelijk zijn leven op het spel gezet door de verboden brief van Maarten Luther te verspreiden.

De rol van Storm wordt gespeeld door de twaalfjarige Davy Gomez, bekend van de musical De kleine blonde dood. De film wordt geregisseerd door Dennis Bots, die eerder Achtstegroepers huilen niet en Oorlogsgeheimen maakte. Het is de bedoeling dat Storm begin 2017 in de bioscopen te zien is.