Veronica dit jaar niet met tweede editie V-land festival

Veronica dit jaar niet met tweede editie V-land festival

Geschreven door Daniël Schalk

Televisiezender Veronica komt dit jaar niet met een tweede editie van V-land festival, het festival dat de televisiezender in 2015 organiseerde. Op zaterdag 9 mei vond in attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen in provincie Flevoland de allereerste editie van V-land festival plaats.

V-land festival werd in januari 2015 door televisiezender Veronica aangekondigd als ‘een groots festival met verschillende stages, grote internationale topartiesten en een diversiteit in muziekgenres – eclectisch, house, techhouse, deephouse, hiphop, pop en hits van vroeger’.

Het festival was geen groot succes. Veronica verlaagde door de lage kaartverkoop het bedrag voor de kaarten. Toch keek de organisatie van V-land festival achteraf positief terug. Volgens de organisatie trok de eerste editie van V-land festival in attractiepark Walibi Holland zo’n 8.000 bezoekers.

Showbizznetwork.nl was aanwezig bij de eerste editie van V-land festival. “Het is een festival dat zeker vaker gehouden mag worden”, noemde Showbizznetwork.nl het festival. “Een evenement als dit is iets waar zeker vraag naar is. Het kan zomaar zijn dat dit festival er vaker gaat komen.”

Aan de artiesten lag het zeker niet. Onder andere CHEF’SPECIAL, The Partysquad, Handsome Poets, FeestDJRuud en Typhoon traden op bij het V-land festival. V-land festival werd georganiseerd door Veronica TV en #MelRoy. Het is niet bekend of V-land festival in 2017 wel een vervolg krijgt.