MAX-baas Jan Slagter reageert op vermeende romance

MAX-baas Jan Slagter reageert op vermeende romance

Geschreven door Daniël Schalk

Omroep MAX-baas Jan Slagter (61) heeft gereageerd op de vermeende romance tussen hem en Lilian Marijnissen (30), de dochter van voormalig SP-voorman Jan Marijnissen (63). Nu zelfs premier Mark Rutte grappen maakte over de romance van Jan en Lilian heeft hij besloten te reageren.

De omroepbaas voelde zich gedwongen om te reageren. “Nadat wij inmiddels dagenlang geconfronteerd worden met verhalen in de media over ons (vermeende) privéleven, voelen wij ons genoodzaakt hier nu op te reageren”, zegt Slagter in exclusieve verklaring aan het AD.

De twee willen eigenlijk niet ingaan op ‘roddels’. “Aanvankelijk hebben wij dit niet gedaan, omdat wij van mening zijn dat een privéleven ook privé mag zijn. En het niet nodig en niet passend is om op roddels, gebaseerd op enkel anonieme 'bronnen', aangaande je privéleven te reageren.”

“Echter, op dit moment worden ook mensen in onze directe omgeving continu geraakt door deze berichtgeving en dat vinden we onjuist. Wij geven daarom enkel om deze reden nu tóch een verklaring”, zegt Slagter, die in 2015 werd uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2014.

De oprichter van ouderenomroep Omroep MAX en de dochter van Jan Marijnissen ontkennen een relatie te hebben. “Wij kunnen het zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie.”

De geruchten raken Jan en Lilian hard en vinden het vervelend dat mensen in hun directe persoonlijke omgeving ‘hiermee geconfronteerd blijven worden’. “Wij vinden het heel vervelend dat een en ander op deze manier in de media is verschenen en ook maar blijft verschijnen”, zegt Jan.

De twee vragen om hun en hun familie voortaan met rust te laten. “Op verdere speculaties, vragen en insinuaties zullen wij dan ook niet meer reageren. We hopen dat een ieder hier begrip voor heeft en ons, en onze directe omgeving, rust wil gunnen aangaande privé zaken”, sluit Slagter af.

De geruchten over de vermeende romance tussen Jan Slagter en Lilian Marijnissen kwam op gang na berichten over de huwelijkscrisis tussen Slagter en zijn echtgenote. Rutte grapte tijdens het Correspondents’ Dinner dat Lilian mediatraining krijgt van Slagter om haar vader op te volgen in de politiek.