The Jungle Book bovenaan in bioscoop top drie

The Jungle Book bovenaan in bioscoop top drie

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De nieuwste film van Walt Disney, The Jungle Book, is dit weekend veel bezocht. Door het slechte weer op zondag zijn er weer veel mensen de bioscopen gegaan. The Jungle Book is zo goed bezocht, dat de film bovenaan in geëindigd in de bioscoop top drie. In The Jungle Book draait het allemaal om de jongen Mowgli (Neel Sethi). Hij wordt opgevoed door een groep wolven midden in de jungle.

Panter Bagheera, met de stem van Ben Kinsley, vindt een jonge Mowgli. Hij besluit om hem achter te laten bij de wolven. Maar dan komt tijger Shere Khan (Idris Elba) er achter dat het mensenkind in de jungle woont.  Een spannend avontuur is daarbij het gevolg. Deze remake van de tekenfilmversie uit 1967 draait sinds 14 april 2016 in de bioscopen. 

Naast The Jungle Book bestaat de top drie verder nog uit de animatiefilm Kung Fu Panda 3. Het derde deel van de vechtende panda is geregisseerd door Alessandro Carloni. Onder meer Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan en J.K. Simmons spreken de stemmen in van het derde deel.

DreamWorks Animatie heeft naast drie delen van Kung Fu Panda nog meer bekende animatiefilms op haar naam staan. Zoals alle delen van de succesvolle films Shrek, Bee Movie, en de twee films van Hoe tem je een draak? Vanaf 13 april 2016 is het derde deel van Kung Fu Panda in de bioscopen te  zien.

Op de derde plek is The Huntsman: Winter's War geëindigd. In deze film speelt Charlize Theron de rol van boze koningin Ravenna. Naast haar speelt Emily Blunt de rol van ijskoningin Freya. De twee zussen gaan de strijd aan met Huntsman, die gespeeld wordt door Chris Hemsworth. Deze film is al vanaf 7 april 2016 te zien in de bioscopen.

Over The Jungle Book schreef recensent Sebastiaan zijn twee filmrecensie. Deze filmrecensie is hier nogmaals terug te lezen.

De top drie maakte bioscoopketen Pathé maandagochtend bekend via haar Facebookpagina.