Showbizznetwork weekoverzicht - week 8 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 8 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 8 werd bekend dat onder meer Marlijn Weerdenburg, Jan Versteegh en Lieke van Lexmond meedoen aan It Takes 2, SBS6 met een Nederlandse variant van het Britse format Through the Keyhole komt en StukTV een contract heeft getekend bij RTL Nederland.

Ook het Volendamse duo Nick & Simon, presentatrice Nance Coolen, Penoza-acteur Hajo Bruins, cabaretière Carolien Borgers en YouTuber Rutger Vink waren in de achtste week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 8.

Maandag

Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Klaas van der Eerden, Jan Versteegh, Carolien Borgers, Fatima Moreira de Melo, Marlijn Weerdenburg, Rutger Vink en Pim Wessels zijn de deelnemers van It Takes 2. In It Takes 2 maken Chantal Janzen en Gordon popsterren van bekende Nederlanders. Waylon, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace vormen met drie BN’ers een duo, om vervolgens op te treden.

Er komt definitief een vijfde seizoen van de misdaadserie Penoza, dat heeft KRO-NCRV afgelopen maandag bekendgemaakt. Het nieuwe seizoen van de spannende misdaadserie zal in september 2017 worden uitgezonden op NPO 3. Acteur Hajo Bruins, die in de serie rechercheur Jim Leeflang speelt, verklapte eerder al dat er nog één seizoen zou komen en dat de serie daarna zou stoppen.

RTL Boulevard gaat samenwerken met het programma Carlo’s TV Café, dat heeft Albert Verlinde verklapt. Verlinde wilde niet meer vertellen over de nieuwe samenwerking met Carlo Boszhard. Mogelijk gaat Carlo’s TV Café iets soortgelijks als Thuis op Zondag doen, waarin Shownieuws-verslaggever Koos van Plateringen wekelijks aanschuift om het showbizznieuws door te nemen.

Dinsdag

SBS6 werkt aan een Nederlandse variant van het Britse format Through the Keyhole. In Met de deur in huis, dat door Kees Tol gepresenteerd zal worden, geeft Tineke Schouten in de gedaante van verschillende typetjes rondleidingen door de huizen van de sterren. Ruben van der Meer, Patty Brard en Maik de Boer vormen het panel dat moet raden van welke bekende Nederlander het huis is.

Nick Schilder en Simon Keizer worden teamcaptains in het nieuwe SBS6-programma Zullen we een spelletje doen? In het programma, dat vanaf vrijdag 8 april op SBS6 te zien zal zijn, gaan Nick & Simon elke week een keiharde spelletjesstrijd met elkaar aan. De Volendamse zangers spelen in het programma muziekspellen, maar ook taalspellen, algemene kennisspellen en gekke doe-spellen.

Woensdag

RTL4 komt met een nieuw televisieprogramma waarin partners de strijd met elkaar aangaan. In SOS: Survival Of The Sexes vechten mannen en vrouwen 21 dagen lang tegen de natuurlijke elementen en elkaar. De vraag is hoelang de teams zichzelf redden zonder hulp van buitenaf en welk geslacht nou echt het sterkste is. Als een deelnemer het noodsignaal afschiet, verliest de deelnemer 10.000 euro.

Divorce (RTL4), Dokter Deen (Omroep MAX), Mindf*ck (AVROTROS), Moordvrouw (RTL4) en Over Mijn Lijk (BNN) zijn verkozen tot de beste programma’s van het afgelopen tv-kwartaal. Deze top 5 van de tweede kwalificatieronde is direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2016. Televisiekijkers kiezen in vier kwalificatierondes 20 van de 25 programma’s voor de selectielijst.

Nance Coolen gaat alleen verder als presentatrice van het RTL4-programma RTL Woonmagazine. Nance presenteerde het woonprogramma eerst samen met Froukje de Both en Nicolette van Dam. Het management van Nicolette heeft laten weten dat de presentatrice voorlopig niet op televisie te zien zal zijn, omdat RTL Woonmagazine voortaan alleen door Coolen gepresenteerd zal worden.

Donderdag

YouTubers Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens van StukTV verlaten de online SBS-zender S1.TV en maken de overstap naar RTL Nederland, dat heeft SBS Broadcasting afgelopen vrijdag aan Showbizznetwork.nl bevestigd. StukTV tekende afgelopen woensdag een contract bij RTL. StukTV wordt onderdeel van RTL MCN, dat online talenten en videomakers vertegenwoordigt .

Net5 gaat de succesvolle rubriek De mobiel van… van LINDA.tv, de video App van Linda de Mol en haar magazine LINDA, uitzenden. In De mobiel van… interviewt Antoinnette Scheulderman bekende Nederlanders als Linda de Mol, Irene Moors, Bridget Maasland en Richard Groenendijk aan de hand van hun mobiele telefoon. Presentatrice Linda de Mol trapt de reeks van het programma zelf af.

Vrijdag

De VPRO stopt na tien seizoenen met het interviewprogramma 24 Uur met... om op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van interviewtelevisie. Na tien seizoenen heeft de VPRO in goed overleg met NPO3 besloten dat 24 Uur met..., dat sinds 2014 door Theo Maassen wordt gepresenteerd, niet meer terugkomt op televisie. De eerste zes seizoenen werden gepresenteerd door Wilfried de Jong.

Guus Meeuwis en zijn vrouw Valérie gaan na 14 jaar huwelijk scheiden. “Na jarenlang lief en leed te hebben gedeeld, hebben we besloten om uit elkaar te gaan”, schreef de zanger vrijdag. Volgens Guus en Valérie zijn hun levens de afgelopen jaren te veel uit elkaar gegroeid ‘om samen verder te kunnen gaan’. Donderdag kwamen de geruchten naar buiten dat hun huwelijk in zwaar weer zou verkeren.

Zaterdag

Het aantal kijkers van Lekker Nederlands blijft maar dalen. Afgelopen vrijdag keken er 267.000 mensen naar de strijd tussen JURK! en Nick & Simon, dat bleek zaterdagochtend uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vorige week keken er 384.000 mensen, de week daarvoor keken er 405.000 mensen en de week daarvoor 527.000 mensen. Het eerste seizoen trok vorig jaar circa een miljoen kijkers.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de achtste week van 2015 werd bekend dat Jan Slagter de presentatie van MAX Geheugentrainer gedeeltelijk overdraagt aan Pauline Spiering, bracht Talpa naar buiten dat zij werken aan een nieuw format dat veel op Dancing with the Stars lijkt en verspreidde voetbalblad Voetbal International het gerucht dat SBS de Champions League-wedstrijden op mannenzender Veronica zou gaan uitzenden.

Aankomende woensdag is het 2 maart 2016, de dag dat het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ precies twee jaar bestaat. Deze bijzondere dag wordt gevierd met een speciale editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, waarin wordt teruggeblikt op twee jaar en drie jaargangen van het weekoverzicht. Deze special is 2 maart, vanaf 14:00 uur, te lezen op Showbizznetwork.nl.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 8. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 9 lees je volgende week zondag, 6 maart, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!