GTST zomer-blog ; #5 Lucas en Menno

GTST zomer-blog ; #5 Lucas en Menno

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Hét huwelijk komt onder spanning te staan!

Het huwelijk tussen Lucas (Ferry Doedens) en Menno (Dave Mantel) leek zo mooi van start te gaan. Eindelijk leek Lucas de liefde van zijn leven gevonden te hebben. Na de dood van Edwin heeft het lang geduurd voor Lucas om de liefde weer toe te laten.

In Menno zag hij zijn soulmate. Ook bij Menno sloegen de vonken over. De liefde tussen de twee begon zich al snel te ontwikkelen. Het leek Lucas weer mee te zitten. Hij was weer verliefd en voelde zich op zijn gemak bij Menno.

Volkomen onverwacht vraagt Lucas in de Rozenboom Menno ten huwelijk. Menno weet niet wat hem overkomt en is volkomen overdonderd. Hij weet zich geen houding te geven en loopt weg. Voor Lucas lijkt dit een voorbode voor een slechte periode. 

Lucas geeft niet op, merkt ook Menno. De liefde is zo sterk dat er toch een huwelijk komt. De twee trouwen beiden in het wit. Het is het allereerste homo huwelijk in Meerdijk. Voor deze speciale gelegenheid komt zelfs de vader van Lucas, Stefano, over uit Amerika en trouwt de twee.

Van een lang en gelukkig leven is echter geen sprake. Al snel komt de ware aard van Menno naar boven. Dit is voor Lucas eerst nog niet te begrijpen. Menno heeft een kort lontje merkt ook Lucas. Menno wordt snel kwaad en slaat Lucas. Hierdoor weet Lucas zich geen houding te geven en probeert het te verzwijgen voor zijn vrienden en familie.

De beste vriend van Lucas, Noud merkt al snel dat er iets niet klopt. Hij voelt aan dat Lucas in de problemen zit. Als Noud aan Lucas vraagt of er iets aan de hand is, wordt Lucas kwaad en ontkent hij alles. Noud richt zijn vermoedens aan de zus van Lucas, Nina uit. Als Nina aan Lucas vraagt of er iets speelt, zwijgt Lucas ook tegenover haar.

Als de problemen zich blijven opstapelen tussen Lucas en Menno weet Lucas zich geen raad. Hij geeft aan Noud toe wat er speelt. Lucas wordt geslagen door Menno. Noud besluit de familie op de hoogte te brengen van dit nieuws. Samen met Noud, Nina en Janine besluit Lucas om Menno aan te spreken op zijn gedrag.

Dit lijkt effect te hebben. Menno lijkt in te zien waar hij mee bezig is geweest. Hij heeft hulp nodig en snel ook. Als Lucas en Menno vervolgens even alleen zijn lijkt Menno een waas voor zijn ogen te hebben. Hij slaat er zo heftig op los dat het er even op lijkt dat Lucas zwaar in de problemen komt. Gelukkig komt Noud tussen de twee en redt hij Lucas.

In het ziekenhuis blijkt hoe slecht het er aan gaat met Lucas. De familie Sanders haast zich naar het ziekenhuis. Het huwelijk komt hiermee in zwaar weer terecht. Donkere wolken hangen boven het sprookjeshuwelijk. Als Menno ook in het ziekenhuis opduikt wil de familie Sanders hem niet bij Lucas laten.

Eindelijk laat Lucas zijn gevoelens zien. Hij is niet blij hoe het nu gaat en eist van Menno dat hij nu definitief hulp gaat zoeken. Dit besluit Menno te gaan doen. Maar de schade lijkt al zo groot dat het huwelijk niet te redden is. Het einde lijkt in zicht voor Lucas en Menno.

Als Lucas uit het ziekenhuis komt besluit hij deze periode achter zich te willen laten. Menno heeft een baan in Duitsland aangeboden gekregen en besluit dit als een nieuwe kans te zien. Hij vertrekt definitief uit Meerdijk. Het tweetal besluit samen om toch uit elkaar te gaan. Ze geven elkaar de ruimte om hier goed uit te komen.

Dit alles wordt Lucas teveel en hij reist af naar Amerika om zijn vader op te zoeken. De liefde tussen de twee was erg sterk maar niet sterk genoeg. De problemen werden zo groot dat het huwelijk gestrand is. Het huwelijk wat zo mooi begonnen is eindigde in een ware nachtmerrie voor Lucas.

Hoe zal Lucas terugkeren uit Amerika? Zal hij Menno snel kunnen vergeten en verder gaan met zijn leven in Meerdijk? Of krijgt de liefde tussen Lucas en Menno toch nog een twee kans?

Deze vragen blijven open staan. Het was geen onderdeel van de cliffhanger maar wel een belangrijk onderdeel van dit seizoen. Hiermee is ook de vijfde GTST zomer-blog een feit. Volgende week zondag zal er een nieuwe GTST zomer-blog verschijnen. Deze zal net als deze editie in het teken staan van een belangrijk onderdeel van dit afgelopen seizoen.