Ondergrondse post: briefje aan Tim

Ondergrondse post: briefje aan Tim

Geschreven door Yvette Neuschwanger Laatste update:

Ha die Tim !

Wat heb ik weer van je genoten vanavond. Van jou en je twee medefinalisten, heerlijke laatste aflevering van dit seizoen. Ook al wist ik van tevoren dat er op het einde weer sprake zou zijn van zo'n frustrerende, kijkertjes pestende cliffhanger. Maar goed, ook dat hoort bij WIDM. Zijn vooral Arts moments of glory, kan hij eindelijk die ellenlange autocue voordragen....geniet hij zo van.

Ik moet je iets bekennen Tim. Voor het eerst in mijn carrière als molloot ben ik blij met het welbekende 'open einde'. Ik weet niet eens of ik volgende week wel wil gaan kijken...dit 'alles is vanaf hier nog mogelijk'-momentje kan mij niet lang genoeg duren. Ben namelijk veel te bang dat volgende week Klaas zichzelf bekend maakt als mol. Iets dat al vanaf aflevering twee in de lucht hangt....ik zou zo teleurgesteld zijn.

Daarom heb ik mijn hoop gevestigd op Annemieke. Of op jou. Mag ook. Als het maar een verrassende uitkomst is (lees: niet Klaas) vind ik het best. Zou het hilarisch vinden trouwens, als jij de mol bent. Zou je het voor me willen doen Tim? Gewoon volgende week naar voren stappen en zeggen "Ik ben de mol"? Maakt mij niet uit dat ik mijn positie in de poule verlies, je zou me er zo blij mee maken! Sowieso vind ik jou één van de leukste kandidaten van dit seizoen (echt waar, lees mijn blogs maar terug), dus ik zou er meer dan vrede mee hebben. Weet je wat? Ik ga gewoon deze laatste aflevering nog eens doorlopen op zoek naar molacties van jou en/of Annemieke. Gewoon, om tegen beter weten in nog een beetje een ruim blikveld te houden. Wel zo leuk.

I can seeeee you........

Moest direct aan het begin al lachen om de verplichte 'retraite' in de bus....9 uur lang stilzitten, nee dat past inderdaad niet bij je. Hoop dat je je tijd goed hebt besteed qua bestuderen van je molboekje. Je had in ieder geval al heel snel scherp dat alle voorgaande kamergenootjes van Klaas na één one night stand met hem het speelveld moesten ruimen. Snap best dat je niet heel enthousiast werd van het vooruitzicht om nu met hem het bed te moeten delen. Sowieso begrijp ik dat je liever bij Annemieke had gelegen, al was het maar vanwege de see through wandjes van de sanitaire unit op de kamers.....echt, wie verzint in godsnaam zo'n gluurmuur in de badkamer? Een toiletbezoek was nog nooit zo transparant...

Goed, snel weer naar buiten voor de eerste opdracht. Het reconstrueren van een vijftal foto's die Art had gemaakt. Jij wierp jezelf al snel op als fotograaf. De eerste foto (de alcoholiste met de vuilniszak, zoals jij de compositie zo mooi noemde) nam nogal wat tijd in beslag. Niet alleen omdat jij nogal bezig was met de details, maar ook omdat Annemiek nog zo nodig op zoek ging naar bretels. En terugkwam met een riem, waar ze best lang over onderhandeld had. Terwijl zowel zij als Klaas zelf een riem om hadden, maar ik zeg verder niets....

It's all in the details....

Foto twee was de foto bij de viswinkel. Helaas zat de tropische bermuda van de visboer in de was, maar voor de rest konden jullie alle accesoires wel vinden. De weegschaal, de brommer, zelfs de juiste vis werd uit de vriezer getrokken. Jammer alleen dat de vis verkeerd om werd vastgehouden. Jij was toch zo van de details Tim? Hoe kun je dit dan niet gezien hebben? De moeilijkste foto, die in de kapsalon, was verrassend snel genomen. Scheelde het misschien dat Annemieke hier de styling voor haar rekening nam?

Voor de volgende foto moesten jullie (ik citeer) "op zoek naar een chick om mee te nemen naar de begraafplaats". Een tekst die op zoveel manier zo ontzettend verkeerd kon worden uitgelegd.... De chick was snel gevonden, Adelaide van 12 was meer dan enthousiast (waarom??) en ging zich snel omkleden terwijl jij en Klaas alvast op zoek gingen naar het juiste graf. Attent als jij was had je een bosje bloemen voor haar geplukt. Ook deze foto werd tot in de details (bloemen, zwachtel, juiste kleding) gereconstrueerd. Chapeau! De laatste foto was eigenlijk onhaalbaar. Jullie vonden dankzij jullie eigen minigidsje nog wel op tijd het honkbalveld, maar er stonden zoveel jongens op de foto die ook nog eens bepaalde kleding aan moesten en in een zekere houding moesten staan/zitten....was niet te doen in drie minuten. Maar goed, voor Klaas wel een mooi moment om jou de schuld te geven van het mislukken van deze prent.

Met drie van de vijf foto's hadden jullie toch maar mooi € 600 voor de pot verdiend. En, niet geheel onbelangrijk, jullie hebben daarmee in ieder geval niet de laagste pot ooit gehaald. Die blamage zijn jullie in ieder geval voor. Althans....als Annemieke de pot niet heeft kwijtgemaakt of leeggehaald that is. Want ik vond het wel een heel vreemd verhaal dat zij even niet wist waar ze de pot had gelaten.....mmmmm

All inclusive

De aller-aller-allerlaatste opdracht was eigenlijk wel de meest onhaalbare opdracht ever als je het mij vraagt. Eén kandidaat met ogen op zijn rug (Klaas) en jij en Annemieke met vooruitziende blik, moesten een route afleggen door het resort waar jullie waren. Klaas kreeg een go pro op zijn buik/borst gegespt en jij en Annemieke moesten hem door het resort naar het strand leiden zonder dat er een toerist op zijn camera werd vastgelegd. En oh ja....onderweg kon er ook nog geld gepakt worden. Twee cruciale regels: Klaas mocht nooit stilstaan en hij was de enige die het geld mocht pakken. Wat een drama.....een drukbezocht resort doorkruisen zonder een toerist tegen te komen. Dat is ongeveer hetzelfde als in de regen naar buiten gaan en tussen de druppels door proberen te huppelen om niet nat te worden. Niet te doen dus. Zelfs niet als Annemieke in haar slechtste Spengels (mengeling van Spaans en Engels) de mensen ter plaatse evacueert.

Jij werd -terecht- handtastelijk in jouw pogingen om Klaas de goede kant op te sturen. Het leek allemaal bijna te lukken, maar dan sprong er weer een toerist uit de bosjes (Boe!) of liep er weer iemand over het balkon. Om moedeloos van te worden. Er was geld gepakt, maar het was én maar € 20 én Annemieke had het gepakt in plaats van Klaas. En dus gingen jullie maar (ik citeer nog maar eens) 'spastisch terugrennen' voor een laatste kamikazepoging. Die lukte. En maar liefst € 50 opleverde. Nou, nou. Poeh poeh. Wat een astronomisch bedrag voor zo'n onmogelijke, vreselijke opdracht.

And now...the end is near...

En toen....zagen we de prachtige beelden op het strand. Het champagnemomentje. Herinneringen ophalen. Nog even naar de kapper of de manicure. Of, zoals jij, EINDELIJK eventjes op jezelf. Alleen, met een cocktail in een hangmat, mijmeren over de afgelopen dagen. Over dit volslagen debiele avontuur, zoals je het zo mooi samenvatte. Stilte voor de storm. Ontspannen voordat jullie weer op een achterlijk mooie locatie (dat doet de AvroTros toch altijd goed hoor) de laatste test moesten maken. Veertig vragen. Erop of eronder. Volgende week weten we het.

Art bouwde de spanning als vanouds weer goed op door van jullie alle drie nog even een profielschets neer te zetten. Annemieke, fanatiek in alles wat ze doet en toch lukte er heel veel nét niet....
Klaas, onhandig, een einzelgänger, maar ook een pietje precies en vooral een ongeleid projectiel
En jij Tim, met volgens Art de scherpste blik, iemand die iedereen moeiteloos manipuleert en speelt op alle niveaus.

Als ik op Arts woorden af moet gaan zou je het zomaar kunnen zijn Tim. Wat zou dat een mooi slot zijn. Alle verdenkingen op Klaas, ik uit protest op Annemieke en dat jij ons dan allemaal wegblaast volgende week.

Doe het, Tim.
Verras ons.
Red dit seizoen.

Ik smeek het je.

 

Groetjes Yvette

Bekijk Wie is de Mol 2016 terug op TVblik.nl/wie-is-de-mol