Ondergrondse Post: briefje aan alle molloten

Ondergrondse Post: briefje aan alle molloten

Geschreven door Yvette Neuschwanger Laatste update:

Hallo Molloten !

Nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het weer zover…een nieuw seizoen van Wie is de Mol ! En ik ben er al helemaal klaar voor. Sterker nog….de paranoia heeft bij mij al toegeslagen nog voordat de eerste aflevering op televisie is geweest.

Ook dit seizoen zit ik weer klaar met mij aluhoedje op om me mee te laten slepen door allerlei losgeslagen (vaak zelfverzonnen) complottheorieën. Die vaak geen hout snijden, kant noch wal raken en heel vergezocht zijn, maar hé.. ik laat me nou eenmaal nogal snel meeslepen in deze media mindfuck van het jaar. En ja, ook dit jaar laat ik al mijn waanideeën op jullie los per Ondergrondse Post…te beginnen met dit eerste briefje.

Want op sociale media circuleren nu al de wildste geruchten over het deelnemersveld, mogelijke hints en verdachtmakingen. En ik laat jullie graag meedelen in deze gekte…eh..voorpret. De bekendmaking van de kandidaten, de groepsfoto, de ‘gifjes’ van de verschillende deelnemers, de trailer van aflevering één en de video van alle locaties van dit seizoen bieden genoeg speculatieruimte om alvast van start te gaan wat mij betreft. Tien kandidaten en voor alle tien is er wel íets te vinden….

Zoals voor Diederik Jekel die op de groepsfoto een shirt draagt met een wetenschappelijke formule erop. Het getal/de uitkomst is een constante die het aantal deeltjes per….MOL aangeeft. En nee,  dit heb ik natuurlijk niet zelf ontdekt, duizendmaal dank aan @Tunnelvisie voor de bron (voor alle twitteraars onder ons…dit is gelijk een volgtip wat mij betreft!)

Op de site van Wie is de Mol zie ik dat Sanne Walles de Vries vooralsnog het meest wordt verdacht. Terwijl er gek genoeg nog niet heel veel haar kant op wijst. Ja, er was laatst een etentje met de kandidaten onderling en zij was de enige die hierop ontbrak, maar de uitleg dat zij die avond een show had klinkt best plausibel. Toch? Of misschien….

Anyway, de beste en meeste hints wijzen tot nu toe richting Roos Schlikker. Net als de Mol van twee seizoenen terug (Margriet van der Linden) is haar voornaam ook een bloem. En laat dit seizoen nu juist beginnen in Portland…the City of Roses. En oh ja…ook de persfoto’s van de kandidaten zijn ook nog eens in een rozentuin gemaakt. Mmmmm….

Maar ook voor de rest van de kandidaten zijn er wel losse eindjes te vinden. Zoals in de locatievideo (de moeite waard om even te bekijken, prachtige beelden!) op de website. We zien een hefbrug (De Hef! Rotterdam! Daar komt Emanuelle Grives vandaan…), een luchtballon met regenboogmotief (Hint naar de homoseksualiteit van Jeroen Kijk in de Vegte?) en een stier met een hanger om zijn hals waar MOL op staat (Thomas Cammaert heeft als sterrenbeeld Stier!)

In de ‘opwarmer’ voor aflevering één komt een bordje ‘hint’ in beeld en in hetzelfde shot is ook een gedeelte van de naam van Imanuelle te zien. Toeval of is het echt een hint? En waarom komt Sigrid ten Napel als enige van de kandidaten van onderen tevoorschijn bij de bewegende portretgifjes? Net als een mol die zijn koppie boven de grond uitsteekt zeg maar….. En waarom staat er op de jurk van Yvonne Coldeweijer (piepklein) de tekst ‘I don’t care’? Omdat het haar als mol niets kan schelen hoeveel er in de pot terecht komt?

Zoals gezegd, ik sla nu alweer helemaal door. De enige twee kandidaten voor wie ik eigenlijk (nog!) niet echt een aanknopingspunt heb kunnen vinden zijn Jochem van Gelder en Vincent Vianen. Een praatjesmaker en een choreograaf. Zul je net zien…is het één van die twee.

Vooralsnog zet ik mijn geld nog nergens op maar kijk ik vol verwachting uit naar aanstaande zaterdag. Ik ga genieten van het spel, de prachtige locaties en camerashots en natuurlijk vooral van Art. Want hé, het oog wil ook wat en alleen mooie locaties…dat gaat op een goed moment ook vervelen ;-)

Zaterdag dus. Nederland 1, 20.30 uur, de eerste aflevering van Wie is de Mol 2017. En oh ja, kort daarna verschijnt dan ook mijn allereerste ‘echte’ ondergrondse post van dit seizoen. Ik kan niet wachten.

Tot dan!

Groetjes,
Yvette

PS: zin in nog meer voorpret? Aanstaande donderdag wordt er een Moltalk uitgezonden op NPO 3 waarin vooruit wordt geblikt naar het nieuwe seizoen.

Fotocredits: Michel Schnater

Bekijk Wie is de Mol op TVblik.nl/wie-is-de-mol