Idols vanavond na acht jaar terug op televisie

Idols vanavond na acht jaar terug op televisie

Geschreven door Daniël Schalk

Idols keert vanavond, woensdag 23 maart, na ruim acht jaar terug op de Nederlandse televisie. Nadat familiezender RTL4 begin 2008 stopte met de talentenjacht der talentenjachten, beleeft Idols vanavond haar comeback op de Nederlandse televisie en wel bij jongerenzender RTL5.

Iedereen tussen de 15 en 28 jaar maakt kans om hét nieuwe popidool van Nederland te worden. Het het kersverse presentatieduo Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai volgt de kandidaten van het nieuwe seizoen van Idols vanaf de eerste auditie tot de verwezenlijking van hun droom.

De winnaar van het vijfde seizoen van de populaire talentenjacht wint een platencontract bij Cloud 9 Music, het label en de muziekuitgeverij van onder meer Hardwell, Nick & Simon en Mr. Polska, en komt in het rijtje van winnaars met Jamai Loman, Boris Titulaer, Raffaëla Paton en Nikki Kerkhof.

Voormalig Idols-presentator Martijn Krabbé, zangeres Eva Simons, DJ Ronald Molendijk en voormalig Idols-winnaar Jamai Loman vormen de nieuwe jury van de talentenjacht. De vier juryleden beoordelen de kandidaten als eerste tijdens de beruchte auditie op de wereldberoemde Idols-stip.

Na de audities volgt de theaterronde met daarin onder andere de choruslines. Vervolgens breekt in het nieuwe seizoen van Idols een bijzondere nieuwe ronde aan. De vier juryleden en presentatoren Lieke en Ruben reizen met de dan nog overgebleven kandidaten naar het prachtige Bali.

Op Bali bepalen Martijn Krabbé, Eva Simons, Ronald Molendijk en Jamai Loman wie zij meenemen naar de liveshows. Op woensdag 8 juni wordt tijdens de live finale bekend wie het eerste seizoen van de talentenjacht op RTL5 heeft gewonnen en zich het nieuwe idool van Nederland mag noemen.

Idols is vanaf vanavond, woensdag 23 maart, elke week om 20:30 uur te zien op RTL5.

Bekijk Idols op TVblik.nl/idols