Idols is weer terug bij RTL 5

Idols is weer terug bij RTL 5

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De zoektocht naar het ultieme popidool is weer geopend. Vanaf vanavond is Idols weer te zien bij jongerenzender RTL 5. Het is het tweede seizoen bij RTL 5. De 'comeback' van Idols, een jaar geleden, was een ontzettend groot succes voor RTL 5. De eerste auditieaflevering was goed voor een miljoenenpubliek. Heel even was de vraag er of Idols terug moest op RTL 4. Maar de talentenjacht bleef gewoon te zien bij RTL 5.

In het zesde seizoen van Idols hebben de nieuwe popidolen een kans om nog meer van zichzelf te laten zien. Maar eerst moeten de nieuwe popidolen door de auditieronde heen zien te komen. Deze afleveringen zorgen weer voor de nodige hilariteit bij de kijkers thuis. Het vorige seizoen van Idols was dan ook vaak trending op de social media's. 

Na de theaterrondes krijgen de popidolen meer inspraak in de keuzes. Er zal meer geluisterd worden naar de mogelijke nieuwe popidolen van Nederland. De presentatie zal weer in de handen liggen van Ruben Nicolaï en Lieke van Lexmond. Afgelopen zondagavond liet Lieke in Carlo's tv café weten waarschijnlijk niet bij de liveshows aanwezig te zijn. Dit heeft alles te maken met de geboorte van haar tweede kindje.

Aan de jury is niets veranderd. Weer zitten Jamai Loman, de eerste Idool van Nederland, presentator Martijn Krabbé, zangeres Eva Simons en Ronald Molendijk plaats achter de jurydesk. Lange tijd was het onzeker of de gehele jury terug zou keren. Maar het eerste seizoen op RTL 5 beviel blijkbaar zo goed, dat de vier juryleden weer ja zeiden tegen Idols.

Idols begint uiteraard weer met de auditierondes op de stip. De kandidaten tussen de 15 en 28 jaar moeten zich weer bewijzen tegenover de vier juryleden. Zij moeten zonder hulpmiddel een nummer zingen. Maar blijven de kandidaten rustig? Of slaan de zenuwen toe en wordt er af en toe een nootje vals gezongen?

Na de auditierondes volgen de theaterrondes. Wie deze ronde door komt mag naar Curaçao. Hier mogen de popidolen een aantal opdrachten uitvoeren. Samen met de vier juryleden wordt er gekeken welke kant de kandidaten op gaan. Dit telt ook zeker mee in de beoordeling van de vier juryleden. Deze beoordeling kan allesbepalend zijn voor wie er naar de liveshows gaan.

Maar voordat de liveshows in beeld komen, volgt er nog een tussenronde. Deze zogenoemde poppodium ronde is er gemaakt om een speciale videoclip te maken. Samen met een muzikale band moeten de popidolen een eigen videoclip opnemen. Wie deze ronde doorkomt gaat naar de liveshows. In de finale wordt er gekeken wie er het beste presteert.

De liveshows van Idols zijn op 12 en 19 april te zien bij RTL 5. De laatste liveshow op 19 april is tevens de finale. Idols wordt geproduceerd door Blue Circle.

Idols is vanaf woensdagavond wekelijks te zien om 20.30 uur bij RTL 5.

Bekijk Idols terug via TVblik.

Foto: RTL