Fedja van Huêt en Karina Smulders in tweede seizoen ‘Nieuwe Buren’

Fedja van Huêt en Karina Smulders in tweede seizoen ‘Nieuwe Buren’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Fedja van Huêt (Soof, Overspel) en Karina Smulders (Familie Kruys, Divorce) zijn samen te zien in het tweede seizoen van de spannende dramaserie ‘Nieuwe Buren’. Ze spelen de rollen van Lex en Steffi, de nieuwe buren van Eva (Bracha van Doesburgh) en Peter (Daan Schuurmans) in de Zonnewijk in Almere.

Anneke Blok en Thijs Römer keren terug in hun rollen. De opnames voor ‘Nieuwe Buren 2’ starten op dinsdag 5 april. De nieuwe reeks afleveringen is aan het einde van dit jaar te zien bij Videoland en wordt in 2017 uitgezonden bij RTL 4.

In het tweede seizoen ziet alles er nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoop gehaald. Nadat Eva ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter is voor onbepaalde tijd opgenomen in een TBS-kliniek. Ook Steef (Thijs Römer) zit vast, in de gevangenis, maar hij is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders), Lex (Fedja van Huêt) en hun kinderen; de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, gebruikt ze dat voor een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

Het succesvolle eerste seizoen bij RTL4,waar gemiddeld 1,7 miljoen mensen naar keken en dat in de top 3 stond van best bekeken series bij Videoland, was gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Het tweede seizoen betreft een origineel scenario van Karin van der Meer (hoofdschrijver), Marnie Blok, Willem Bosch en Dorien Goertzen. De regie is in handen van Bobby Boermans, Lourens Blok en Maarten Treurniet. ‘Nieuwe Buren 2’ wordt geproduceerd door Millstreet Films en Pupkin.

De nieuwe reeks afleveringen is aan het einde van dit jaar te zien bij Videoland en wordt in 2017 uitgezonden bij RTL 4.

Bekijk Nieuwe Buren op TVblik.nl/nieuwe-buren