1 april 2016: K3, Mattie & Wietze en Paul de Leeuw

1 april 2016: K3, Mattie & Wietze en Paul de Leeuw

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het is vandaag 1 april, de dag waarop mensen elkaar voor de gek proberen te houden. Ook dit jaar werden er weer veel 1-aprilgrappen uitgehaald. Maar ook de showbizzwereld kan er wat van. Zo zouden de K3’tjes hun naam veranderen en logen Mattie en Wietze hun luisteraars voor.

Studio 100, het bedrijf achter meidengroep K3, maakte vandaag bekend dat Hanne, Klaasje en Marthe vanaf vandaag door het leven zouden gaan als Kim, Kylie en Kate. Hanne en Marthe zouden volgens productiebedrijf Studio 100 ‘al een tijdje aan het veranderen van hun namen’ denken.

Opmerkelijk genoeg zou ook Klaasje, wiens naam al met de letter K begint, haar naam veranderen. “Klaasje sprong later mee op de kar om toch ook voor een internationalere klank te gaan.” Volgens CEO Anja van Mensel hebben de meiden hun namen veranderd voor een internationale carrière.

Vorige maand won K3 een Nickelodeon Kids’ Choice Award. “Nadat Hanne, Marthe en Klaasje vorige maand in Los Angeles een Nickelodeon Kids’ Choice Award in de wacht sleepten, merkten we dat het goed zou zijn als hun namen wat internationaler zouden klinken”, zei Van Mensel vrijdag.

Qmusic-DJ’s Wietze de Jager en Wim van Helden, de tijdelijke vervanger van Mattie Valk, haalde vrijdag ook een 1-aprilgrap uit in hun radioshow Mattie & Wietze. De DJ’s vertelde hun luisteraars dat er op de A2 een file van in totaal 96 kilometer stond. Ook zaten er luisteraars in het complot die live verslag deden vanuit de ‘file’.

TLC maakte donderdag 31 maart bekend dat Louisa Janssen, bekend van de realityserie Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde, een nieuw programma bij de tv-zender zou gaan presenteren over nagellak. Het nieuwe programma van tv-zender TLC zou Heel Holland Lakt gaan heten.

“De laatste trends op het gebied van nagellak, tips van experts en do-it-yourself filmpjes: Louisa dompelt je helemaal onder. Ze neemt je mee in de wonderlijke en kleurrijke wereld van nagels lakken en geeft alle tips & tricks op het gebied van de nieuwste nagelmode”, liet TLC weten.

Paul de Leeuw pakte dit jaar vele grappenmakers, die jaarlijks op 1 april dierentuinen bellen en zeggen op zoek te zijn naar ‘meneer De Leeuw’, terug. Burgers' Zoo in Arnhem pakte samen met Paul de grappenmakers terug en liet de presentator een boodschap in spreken voor de grappenmakers.

Iedereen die vandaag naar de dierentuin belde, kreeg Paul aan de telefoon. “Hallo, met meneer De Leeuw. Mij had je niet verwacht hè. Wij hadden jou wel verwacht, want we worden vandaag meer dan honderd keer gebeld door mensen die op zoek zijn naar meneer De Leeuw”, sprak De Leeuw.

Er zijn ook mensen die op 1 april een grap uit halen met hun collega, door te zeggen dat ze meneer De Leeuw moeten terugbellen. “En je belt met het dierenpark. Je wordt dus in de maling genomen door je collega's”, zei Paul daarop. “De mazzel. Dat was meneer De Leeuw, doei!”, sloot hij af.

Showbizznetwork.nl trapte dit jaar zelf ook in een 1-aprilgrap. Comedy Central maakte donderdag bekend dat zij een nieuwe tv-zender zouden beginnen waarop series zoals I Met Your Mother, South Park, American Dad, Bob’s Burgers en Modern Family in het Nederlands te zien zouden zijn.

Op het kanaal Komedie Kanaal zouden alle programma’s nagesynchoniseerd worden. Uit onderzoek van de Amerikaanse professor L.A. Guage zou zijn gebleken dat tv-kijkers grappen het beste begrijpen en het hardste lachen wanneer dit in hun moedertaal is. Dit ging ook op een 1-aprilgrap.