Paul de Leeuw viert Koningsdag in speciale tv-show

Paul de Leeuw viert Koningsdag in speciale tv-show

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De VARA zendt op Koningsdag het eenmalige programma Koningsdag & De Leeuw uit, waarin de hoogtepunten uit de theatervoorstelling Zingen zolang het duurt van Paul de Leeuw voorbijkomen. De Leeuw viert in het programma samen met het orkest van Miguel Wiels een groot feest.

De Leeuw heeft zijn theatervoorstelling voor een keer in een koninklijk jasje gestoken, met vragen als ‘is kroonprinses Amalia al puber?’ en ‘wat zou Annie de Rooij voor de koning zingen?’ en veel anekdotes en improvisatie. De show is opgenomen in Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Vanaf september 2015 was Paul met Zingen zolang het duurt te zien in theaters in het hele land. Met het zevenkoppig orkest onder leiding van Miguel Wiels laat hij zijn lekkerste, dierbaarste en bekendste nummers horen, die voor een groot deel worden bepaald door de mensen in de zaal.

Het is niet de eerste keer dat de presentator op een feestdag een speciaal programma maakt. De Leeuw maakt al een aantal jaar op 5 december het programma Sint & De Leeuw. Ook de eenmalige programma’s Na Kerst & De Leeuw en Adele & De Leeuw hebben de revue al gepasseerd.

Koningsdag & De Leeuw is op woensdag 27 april om 21:30 uur te zien op NPO 1.

Bekijk Sint & De Leeuw terug op TVblik.nl/sint-de-leeuw