KRO-NCRV maakt serie van musical Petticoat

KRO-NCRV maakt serie van musical Petticoat

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Dinsdag zijn de opnames gestart van de van de nieuwe Nederlandse dramaserie Petticoat. De serie van KRO-NCRV is gebaseerd op de gelijknamige musical. In maart 2015 kwamen er al geruchten naar buiten dat de KRO aan een dramaserie zou werken van de musical met Chantal Janzen.

De nieuwe serie Petticoat vertelt het humoristische verhaal van de Groningse Patricia Jagersma, gespeeld door Abbey Hoes. De musical Petticoat, dat speciaal geschreven werd voor Chantal Janzen, ging op 3 oktober 2010 in première en werd door ruim 300.000 bezoekers bezocht.

In de jaren '50 woont Pattie samen met haar vader (gespeeld door Hajo Bruins) in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Op een dag strand de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats in haar dorpje.

Pattie schiet de bandleden te hulp en dan slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo naar verlangt.

Maar het leven in de grote stad, ver weg van haar vader en het rustige platteland, is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Om wat bij te verdienen gaat ze schoonmaken bij de rijke familie Van Rooden. Al snel raakt ze bevriend met Rogier, de jongste zoon (gespeeld door Jason de Ridder).

Pattie wordt tot over haar oren verliefd op Rogiers broer, Willem (gespeeld door Kay Greidanus). Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen. Ook Freek Bartels (Maurice), Marlijn Weerdenburg (Mimi) en Martijn Fischer (Fred) spelen een rol in de serie.

Petticoat zal dit najaar worden uitgezonden op NPO 1.

Bekijk Petticoat op TVblik.nl/petticoat