Petticoat van start met miljoen kijkers

Petticoat van start met miljoen kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe dramaserie Petticoat is donderdagavond van start gegaan met 1.125.000 kijkers, goed voor 17,0 procent marktaandeel. De dramaserie, met liedjes van componist Henny Vrienten en Abbey Hoes in de rol van Patricia Jagersma, is gebaseerd op de gelijknamige musical.

Petticoat vertelt het verhaal van de Groningse Patricia, oftewel Pattie. Haar droom is om een succesvolle zangeres te worden en daarom verhuist ze naar de grote stad, maar het leven daar is niet zoals ze het zich had voorgesteld. Langzaam leert ze de wereld van de showbizz beter kennen.

Abbey, die de rol van Pattie speelt, is bekend van rollen in onder meer SpangaS en Zwarte Tulp. In de musical, die op 3 oktober 2010 in première ging, werd de rol van Pattie vertolkt door Chantal Janzen. Ook onder anderen Martijn Fischer, Freek Bartels en Marlijn Weerdenburg zijn te zien in de serie

Chantal Janzen trok tegenover Petticoat 1.235.000 kijkers (18,6 procent marktaandeel) met Chantal Blijft Slapen. Daarna trok Beste Kijkers 918.000 kijkers (14,8 procent) op RTL4. SBS6 trok donderdagavond met de Amerikaanse actiefilm The Long Kiss Goodnight slecht 337.000 kijkers (5,9 procent).

Bekijk Petticoat op TVblik.nl/petticoat

Foto: Pief Weyman/KRO-NCRV