SBS6 met docu over 1000 dagen koning Willem-Alexander

SBS6 met docu over 1000 dagen koning Willem-Alexander

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 komt met een documentaire over de eerste duizend dagen van Willem-Alexander en Máxima als koningspaar. In De 1000 dagen van Willem-Alexander en Máxima kijkt Sandra Schuurhof samen met verschillende royalty-deskundigen terug op de eerste duizend dagen van het koningspaar.

Onder anderen Marc van der Linden, Rick Evers en Justine Marcella blikken met Schuurhof terug op de eerste duizend dagen. Niet alleen voor Willem-Alexander en Máxima was het een grote verandering, ook voor hun kinderen. In de docu komen alle hoogte- en dieptepunten voorbij.

30 april 2013 gaat de boeken in als de dag dat Willem-Alexander werd ingehuldigd als koning. De eerste duizend dagen zijn niet probleemloos verlopen, zo was er de dood van prins Friso op 12 augustus 2013 en de vliegramp met Malaysia Airlines, toen er 193 Nederlanders aan boord zaten.

Naast koning en koningin zijn ze ook ouders van Amalia, Alexia en Ariane. Thuis wordt er veel gedaan om alles zo normaal te laten verlopen voor de prinsesjes. In 2015 ging Amalia naar het Sorgvliet Gymnasium. Willem-Alexander filmde zelf zijn dochter, die voor het eerst naar school vertrok.

Sinds Beatrix geen koningin meer is heeft ze alle tijd voor haar kleindochters, maar voor het publiek is dat alleen te zien tijdens belangrijke gelegenheden, zoals de inhuldiging en Koningsdag. Allemaal veranderingen die voorbijkomen in de docu De 1000 dagen van Willem-Alexander en Máxima.

De 1000 dagen van Willem-Alexander en Máxima is op 20 april om 20:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk De 1000 dagen van Willem-Alexander en Máxima terug op TVblik.nl