Showbizznetwork weekoverzicht - week 17 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 17 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de zeventiende week van 2017 werd er op NPO 1 en RTL4 een interview met koning Willem-Alexander uitgezonden en kreeg Astrid Joosten een Koninklijke onderscheiding.

Daarnaast waren afgelopen week ook Hart van Nederland, dat met extra online uitzendingen komt, en SBS6, die in een tv-show opzoek gaat naar een boswachter voor Texel, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Ruim 4 miljoen kijkers voor interview met de koning

Het interview met koning Willem-Alexander trok afgelopen woensdag ruim 4 miljoen kijkers. Op de vooravond van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander mocht Wilfried de Jong hem interviewen. Het interview was gelijktijdig te zien op het publieke NPO 1 en het commerciële RTL4.

NPO 1 trok 3.163.000 kijkers met het interview met de jarige koning en RTL4 trok 1.116.000 kijkers. Het ruim zeventig minuten durende interview werd ook op RTL4 zonder onderbrekingen uitgezonden. De reacties op Social Media op het interview met de koning waren vooral positief.

SBS6 zoekt boswachter voor Texel in nieuwe tv-show

SBS6 komt met een nieuwe talentenjacht waarin de zender op zoek gaat naar de nieuwe boswachter van Texel. In de talentenjacht Boswachter Gezocht nemen tien natuurliefhebbers het acht weken lang tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde baan als boswachter van Texel te worden.

De tv-zender is momenteel opzoek naar kandidaten. “Ben jij de boswachter die wij zoeken? Ben je die verbindende factor tussen landschap, dieren, mensen en maatschappij? Hou je van de natuur en heb je er alles voor over om deze te beschermen?”, luidt de omroep voor Boswachter Gezocht.

Lintje voor Astrid Joosten en Henk Schiffmacher

VARA-presentatrice Astrid Joosten en tatoeëerder Henk Schiffmacher hebben afgelopen woensdag een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Van der Laan benoemde Joosten tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar televisiewerk voor de VARA.

Ook vanwege haar tomeloze inzet voor maatschappelijke organisaties als Oxfam Novib en het Nationaal Epilepsiefonds mocht zij de Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Naast Astrid Joosten is ook Henk Schiffmacher woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hart van Nederland start met online uitzendingen

Hart van Nederland komt met online uitzendingen op hun website. Na Shownieuws komt ook Hart van Nederland iedere dag met drie extra uitzendingen. Vanaf aanstaande maandag, 1 mei, verschijnt er dagelijks om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur een extra uitzending van Hart van Nederland.

In juni 2016 begon het SBS6-programma Shownieuws al met online uitzendingen. Verspreid over de dag brengt Shownieuws op haar website iedere dag drie extra uitzendingen. Hart van Nederland begint met de online uitzendingen op de dag dat De Telegraaf hun nieuwe video-platform lanceert.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.