‘Paul de Leeuw met nieuw zaterdagavondprogramma’

‘Paul de Leeuw met nieuw zaterdagavondprogramma’

Geschreven door Daniël Schalk

Paul de Leeuw gaat een nieuw programma op de zaterdagavond van NPO 1 presenteren, dat heeft hij bekendgemaakt in Coen en Sander Show op Radio 538. De werktitel is Jij & De Leeuw en in het programma kunnen mensen hun zang, dans of andere talenten aan De Leeuw laten zien.

Het idee is gebaseerd op zijn laatste theaterprogramma. “Dat deed ik met een band en met mensen uit de zaal. Dat was een enorm groot succes en dat ga ik nu doorzetten op tv.” Paul heeft zich ook laten inspireren. “Ik heb iets gezien in New York en dat ga ik eigenlijk een beetje na-apen.”

De presentator is nu opzoek naar kandidaten voor zijn nieuwe zaterdagavondprogramma. “Eerder had je Sint & De Leeuw en Adele & De Leeuw. Iedereen die iets kan, die kan zingen, musiceren of iets wil laten zien aan mij, kan dat bij mij doen. We gaan het land door”, verklapt De Leeuw over het programma.

Hij vervolgt: “Je moet amateur zijn. Je moet dus niet je single willen pluggen. Je moet je auditie naar ons mailen en wij selecteren dan. We gaan naar Assen, Doetinchem, Rotterdam, Drachten. We bereiden niet veel voor. We weten alleen dat de zaal vol zit met mensen die iets aan mij willen zien.”

De komst van het nieuwe programma Jij & De Leeuw is nog niet honderd procent zeker. “Het moet nog goedgekeurd worden, maar ik denk het wel”, zegt Paul. De presentator was jarenlang dé ster van de zaterdagavond met Mooi! Weer De Leeuw, maar in 2009 stopte De Leeuw met zijn tv-shows.

Bekijk Sint & De Leeuw terug op TVblik.nl/sint-de-leeuw