Paul de Leeuw weg bij BNNVARA

Paul de Leeuw weg bij BNNVARA

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Paul de Leeuw stopt na deze zomer bij BNNVARA. Paul maakt sinds 1990 programma's voor de VARA, later BNNVARA. Hij was voor het eerst te zien met De Schreeuw van de Leeuw en maakte later programma's als Laat de Leeuw, PaPaul, Sint & De Leeuw, Pauls Puber Kookshow, Mooi! Weer de Leeuw, Lekker Laat en De Kwis.

Deze zomer is hij bij BNNVARA nog te zien als presentator van Ranking the Stars, vanaf 15 juli op NPO 3.  Na het stoppen van De Kwis zoekt Paul naar een rol in een programma, waar hij onderdeel van uitmaakt en niet 'de kar hoeft te trekken'.

Paul de Leeuw: 'Ik ben BNNVARA dankbaar voor alles wat ik heb kunnen maken. Succesvol en minder succesvol. Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren. Ik heb nu gesprekken met een aantal partijen die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven. Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.'

Robert Kievit, mediadirecteur BNNVARA: 'Met zijn programma's en uitgesproken persoonlijkheid heeft Paul eerst de VARA en later BNNVARA door de jaren heen veel kleur gegeven. Paul heeft een onstuitbare energie en is altijd op zoek naar nieuwe wegen. Van het opzienbarende en ontregelende 'De Schreeuw van de Leeuw' tot de hilarische comedy 'Seth en Fiona', van het spraakmakende en vaak ontroerende 'Mooi! Weer de Leeuw' tot een live aflevering van 'Lekker Laat', die zich op de fiets afspeelde. We vinden het heel jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte.'
Paul de Leeuw won onder meer de Zilveren Nipkowschijf en de Roos van Montreux voor 'De Schreeuw van de Leeuw', de Zilveren Nipkowschijf voor 'PaPaul', de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid, de Gouden Televizier-Ring voor 'Mooi! Weer de Leeuw' en de Gouden Stuiver voor 'Pauls Puber Kookshow'. In 2016 ontving hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award.