Popicoon Prince (57) overleden

Popicoon Prince (57) overleden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De wereldberoemde Amerikaanse popster Prince is op 57-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse website TMZ meldde donderdagavond dat de popster zou zijn overleden. Het management van Prince heeft inmiddels tegenover persbureau AP bevestigd dat de popzanger is overleden.

Prince was een van de grootste artiesten van de jaren tachtig en werd wereldberoemd dankzij zijn album Purple Rain, een van zijn in totaal 33 albums. De gelijknamige single werd een enorme hit, ook in Nederland. De Amerikaanse popster won zeven Grammy's, een Golden Globe en een Oscar.

Het lichaam van Prince zou donderdag vroeg in de morgen zijn ontdekt in Paisly Park in Minnesota, waar hij woonde. Prince Rogers Nelson, zoals zijn volledige naam luidde, moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Hij verzekerde zijn fans toen dat alles in rode was.

De popster was in 2013 voor de laatste keer in Nederland. Nadat hij zijn concerten in Paradiso had aangekondigd gingen de kaarten voor honderden euro’s per stuk de deur uit. Zijn optreden in de Amsterdamse poptempel was de laatste keer dat de popster een bezoek aan Nederland bracht.

Bekijk en luister hieronder zijn grote hit Purple Rain: