NPO 3 herdenkt Prince met Prince-avond

NPO 3 herdenkt Prince met Prince-avond

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

NPO 3 heeft haar programmering van vanavond, zaterdag 23 april, opgegooid en omgetoverd tot Prince-avond. De jongerenzender van de Publieke Omroep staat vanavond een avond lang stil bij het overlijden van de wereldberoemde Amerikaanse popster, die afgelopen donderdag is overleden.

Om 22:25 uur, na de Zweedse politieserie Johan Falk, zendt NPO 3 de film Sign 'O' The Times uit. De film moest een compilatie worden van de concerten van popicoon Prince in de Rotterdamse Ahoy op 26, 27 en 28 juni 1987 en van het concert in het Sportpaleis in Antwerpen op 29 juni 1987.

De opnames bleken achteraf, voor het grootste gedeelte, onbruikbaar en dus hebben Prince en zijn band de concerten nog eens dunnetjes overgespeeld in de legendarische Paisley Park Studios in Minessota. Het concert in de Paisley Park Studios heeft geresulteerd in een bijzondere film.

Na de film Sign 'O' The Times zendt NPO 3 de film Purple Rain uit. De film gaat over een muzikaal talent uit een gebroken gezin uit Minneapolis, Minnesota. De hoofdrol wordt gespeeld door Prince. Officieel is het geen autobiografische film, maar heeft wel veel van Prince zijn leven weg.

In Purple Rain is de vraag of het hem, ondanks de problemen thuis, lukt door te breken met zijn band en tegelijkertijd zijn ware liefde te veroveren. Prince scoorde met de gelijknamige soundtrack een enorme hit. Prince won met het nummer Purple Rain een Oscar voor de beste soundtrack.

Vanwege de aangepaste programmering van NPO 3 komt de documentaire over het Haagse multitalent Jett Rebel te vervallen. Ook het derde deel van de muzikale documentaire-reeks Soundbreaking komt te vervallen. Er is nog geen andere uitzenddatum voor beide programma’s.

Sign 'O' The Times is vanavond, 23 april, om 22:25 uur te zien op NPO 3.

Purple Rain is vanavond, zaterdag 23 april, om 23:55 uur te zien op NPO 3.