Showbizznetwork weekoverzicht - week 17 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 17 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 17 werd bekend dat Lucille Werner de overstap maakt van AVROTROS naar SBS6, voetballer Rafael van der Vaart komende zomer tijdens het EK voetbal aan de slag voor de NOS en Wilfried de Jong na drie jaar stopt met het presenteren van het programma Zomergasten.

Ook presentatoren Rik van de Westelaken en Nicolette van Dam, Metro-columniste Ebru Umar, de overleden popicoon Prince en oud-voetballers Wim Kieft en Jan van Halst waren in de 17de week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 17.

Maandag

In het asielzoekerscentrum in Leusden is afgelopen maandag het video on demand platform Net in Nederland van de Publieke Omroep gelanceerd. Met dit platform wil de Publieke Omroep vluchtelingen en immigranten vertrouwd maken met de Nederlandse samenleving. Op Net in Nederland zijn een selectie van bestaande programma’s ondertiteld in het Engels en Arabisch.

Rik van de Westelaken en Nicolette van Dam gaan samen een programma presenteren over Nederlandse accenten, dialecten en de daaraan verbonden vooroordelen. Op donderdag 19 mei is op NPO 1 het eenmalige live-programma Sprekend Nederland te zien, waarin ‘accentambassadeurs’ als Patricia Paay (Rotterdam) en Quintis Ristie (Suriname) spellen over accenten en dialecten spelen.

Dinsdag

Columniste Ebru Umar, die vorige week zaterdag in Turkije werd opgepakt, heeft dinsdag hard uitgehaald in haar column in Metro. Umar is vooral boos op Nederlanders van Turkse komaf, die er volgens haar voor hebben gezorgd dat ze Turkije niet mag verlaten vanwege beledigende opmerkingen. De columniste werd opgepakt vanwege beledigende Tweets over de Turkse president Erdogan.

Er komt een moordonderzoek naar de dood van popicoon Prince, dat meldde de Britse krant Daily Star afgelopen dinsdag. Volgens een bron van de politie zou er een moordonderzoek komen, omdat er voorgeschreven medicijnen zijn gevonden op de plek waar de Amerikaanse zanger is overleden. Er wordt gekeken of de popster wellicht een te grote hoeveelheid aan medicijnen voorgeschreven heeft gekregen.

Woensdag

De koninklijke familie bracht afgelopen woensdag een bezoek aan Zwolle. De hoofdstad van provincie Overijssel was woensdag het decor van de viering van de 49ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De NOS deed uitgebreid verslag van Koningsdag 2016 in Zwolle. Naar het verslag van de derde Koningsdag, dat van 10:50 uur tot 13:30 uur duurde, keken 3.335.000 mensen.

Wim Kieft gaat vanaf volgend voetbalseizoen aan de slag voor Ziggo Sport en zal daarom niet meer aanschuiven bij het RTL7-programma Voetbal Inside, dat heeft RTL7-presentator Wilfred Genee woensdag bekendgemaakt. Donderdag maakte de sportzender van kabelaanbieder Ziggo bekend dat ook oud-profvoetballer Jan van Halst voor hun aan de slag gaat. Hij vertrekt daarvoor bij FOX Sports.

Donderdag

Rafael van der Vaart gaat komende zomer aan de slag voor de NOS. De 109-voudig international zal tijdens het Europees Kampioenschap voetbal optreden als sidekick van presentator Henry Schut in het programma NOS Studio France. Van der Vaart zal die rol delen met Hugo Borst, die in 2014 ook de sidekick was van Schut in Studio Brasil. Studio France is tijdens het EK voetbal iedere dag te zien.

Lucille Werner maakt de overstap naar SBS, dat is donderdag bekendgemaakt in Shownieuws. Begin april kwamen er al geruchten naar buiten dat Werner de overstap zou maken naar SBS. Ook zou de commerciële tv-zender het spelletjesprogramma Lingo nieuw leven in willen blazen. Over de terugkeer van Lingo is nog niks bekend, wel gaat Werner voor SBS6 veel andere programma’s maken.

Vrijdag

Wilfried de Jong stopt na drie jaar met het presenteren van het VPRO-programma Zomergasten, dat heeft hij vrijdag in het radioprogramma Rijnmond Staat Stil op Radio Rijnmond gezegd. Hij heeft Zomergasten de afgelopen jaren met veel plezier gedaan, maar hij wil ‘de komende jaren echt dingen maken.’ “Van A tot Z. Dingen die helemaal uit mijzelf komen”, aldus de theater- en televisiemaker.

The Voice of Holland-finalist Jennie Lena, oud-Songfestival-deelneemster Marga Bult, voormalig Radio 538-dj Ruud de Wild, muziekproducer Holger Schwedt en zangcoach Setske Mostaert zitten in de Nederlandse vakjury van het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm. Jennie Lena is de voorzitter van de Nederlandse jury. Het oordeel van de vakjury telt voor 50 procent mee in de einduitslag.

RTL Productions, het productiehuis van RTL Nederland, is een nieuwe drama-unit gestart. De eerste productie van de drama-unit van RTL Productions is de dramaserie Weemoedt, gebaseerd op de debuutroman van acteur Thijs Römer. Römer wordt daarnaast creative director van de drama-unit. Ingrid Remeijsen wordt uitvoerend producent en Halina Reijn wordt ontwikkelaar en schrijver.

Zaterdag

SBS6 zou dit najaar stoppen met de real life soap Utopia, dat gerucht verspreidde Albert Verlinde vrijdagavond in RTL Boulevard. Volgens Verlinde zou Utopia plaatsmaken voor Lingo, dat volgens hem terug zou keren nu Lucille Werner de overstap maakt naar SBS6. Een woordvoerder van SBS Broadcasting liet afgelopen zaterdag aan Showbizznetwork.nl weten dat de geruchten niet kloppen.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 17de week van 2015 werd bekend dat Fons de Poel het programma Brandpunt niet langer zal presenteren omdat hij politicus Jesse Klaver een ‘snotneus’ noemde en dat de realityserie van oud-voetballer Andy van der Meijde van SBS6 naar RTL5 verhuist. In de 17de week van 2014 werd bekend dat het nieuwsprogramma PowNews stopt met haar dagelijkse uitzendingen op Nederland 3.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 17. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 18 lees je volgende week zondag, 8 mei, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!