Radio Veronica eert Prince met speciale Top 40

Radio Veronica eert Prince met speciale Top 40

Geschreven door Daniël Schalk

Radio Veronica zendt aankomende vrijdag, 29 april, een speciale Prince Top 40 uit. Tussen 16:00 uur en 20:00 uur zijn op de radiozender de 40 beste en mooiste hits te horen van de zanger die afgelopen donderdag op zijn landgoed Paisly Park in Minnesota op 57-jarige leeftijd overleed.

De luisteraars van de commerciële radiozender kunnen tot en met vrijdagochtend stemmen op hun meest favoriete songs van Prince, waarmee ze de Top 40 samenstellen. De lijst zal niet alleen alle grote hits van de Amerikaanse zanger bevatten, maar ook albumtracks en publieksfavorieten.

“Er zijn maar weinig artiesten die zo veel voor de popmuziek hebben betekend als Prince. Hij heeft niet alleen zelf tientallen Top 40-hits gehad, maar was ook het brein achter klassiekers van onder anderen Sinéad O'Connor, Sheila E., The Bangles”, zegt Radio Veronica-directeur Erik de Zwart.

De speciale Top 40 is een eerbetoon van Radio Veronica aan de overleden zanger. “Net als de David Bowie Top 40 eerder dit jaar zal de Prince Top 40, dankzij de luisteraars van Radio Veronica, een uniek eerbetoon worden die je als muziekliefhebber niet mag missen”, vervolgt De Zwart.

Prince werd afgelopen zaterdag, 23 april, al geëerd door televisiezender NPO 3. De programmering van de jongerenzender van de Nederlandse Publieke Omroep werd zaterdag opgegooid voor een speciale Prince-avond, waarop de films Sign ‘O’ The Times en Purple Rain werden uitgezonden.