Prince met Purple Rain bovenaan in iTunes Top 30

Prince met Purple Rain bovenaan in iTunes Top 30

Geschreven door Daniël Schalk

De Amerikaanse popster Prince staat met zijn hit Purple Rain bovenaan in de iTunes Top 30, de muzieklijst van Qmusic. De wereldberoemde popster overleed een week geleden, op donderdag 21 april, op 57-jarige leeftijd. Zijn lichaam werd die donderdag vroeg in de morgen ontdekt. 

Prince was een van de grootste artiesten van de jaren tachtig en werd wereldberoemd dankzij zijn album Purple Rain, een van zijn in totaal 33 albums. De gelijknamige single werd een enorme hit. Prince staat in de iTunes Top 30 ook op de tweede plek, met Sometimes It Snows In April.

Daarnaast staat Prince nog 4 keer in de actuele hitlijst, met de nummers When Doves Cry (10de plek), I Would Die 4 U (14de plek), Kiss (21de plek) en 1999 (23de plek). Samen met Beyoncé staat Prince 13 keer in de iTunes Top 30. Beyoncé staat met maar liefst 7 nummers in de hitlijst.

Beyoncé bracht een week geleden haar nieuwe album Lemonade uit. “De commotie rondom deze artiesten heeft duidelijk invloed gehad op het koopgedrag in iTunes”, laat radiozender Qmusic weten over het record. “Nooit eerder domineerden twee artiesten met 13 nummers de actuele hitlijst.”

Alle nummers uit de iTunes Top 30 zijn vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur te horen op Qmusic.