DWDD met documentaire over OK-vrouw Halina Reijn

DWDD met documentaire over OK-vrouw Halina Reijn

Geschreven door Daniël Schalk

De Wereld Draait Door komt tweede Pinksterdag met de documentaire De OK-vrouw van Halina Reijn. De actrice en tafeldame in De Wereld Draait Door werd het afgelopen jaar veertig en sprak in de maanden voor haar verjaardag hardop uit dat ze een OK-vrouw is, ongewenst kinderloos.

Halina zou graag een gezin stichten, maar daarvoor is een man nodig en die heeft ze niet. Om haar heen wordt vaak met onbegrip op haar verdriet gereageerd want mensen vinden dat ze alles heeft. Ze is mooi, slim en heeft een glansrijke carrière, maar wat ze niet heeft is een eigen gezin.

In de documentaire wordt de vraag gesteld hoe graag de actrice een kind wil, wat voor offers daar voor nodig zijn, of dat ze vooral een maatschappelijke druk voelt: een vrouw is pas compleet als ze een een gezin heeft. Tijdens haar zoektocht wordt Halina gevolgd door regisseur Gülşah Doğan.

Het is de tweede documentaire van De Wereld Draait Door in de korte tijd. Afgelopen maart kwam het praatprogramma met de documentaire Alles komt goed? In deze documentaire sprak De Wereld Draait Door-tafeldame Fidan Ekiz met moslims en niet moslims over terroristische aanslagen.

De documentaire De OK-vrouw is maandag 16 mei om 19:00 uur te zien op NPO 1.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/dwdd