‘DWDD PRESENTEERT: ‘DWDD SATURDAY NIGHT: DE MUZIEKAVOND VAN…’

‘DWDD PRESENTEERT: ‘DWDD SATURDAY NIGHT: DE MUZIEKAVOND VAN…’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In twee speciale, avondvullende uitzendingen presenteert De Wereld Draait Door op zaterdag 8 februari “DWDD Saturday Night: de muziekavond van Hugo Borst en Henry Schut” en op zaterdag 15 februari “DWDD Saturday Night: de muziekavond van de barbiers van Schorem”.

“De ideale muziekavond van….” is al twee seizoenen een succesvol onderdeel van De Wereld Draait Door.  Triggerfinger, Golden Earring, Carice van Houten, Racoon, Mart Smeets, De Jeugd van Tegenwoordig, Acda & De Munnik en vele anderen stelden hun ideale muziekavond samen. En die keus presenteerde DWDD dan als een treintje muzikale amuses.

In februari maakt De Wereld Draait Door TWEE ECHTE muziekavonden van 20.00 tot 24.00 uur. Dat doen we onder de titel “DWDD SATURDAY NIGHT: De muziekavond van…”. Op zaterdag 8 februari presenteert De Wereld Draait Door “DWDD Saturday Night: de muziekavond van Hugo Borst en Henry Schut” en op zaterdag 15 februari “DWDD Saturday Night: de muziekavond van de barbiers van Schorem”.

Aan de hand van videoclips, live concerten, interviews, fragmenten uit TV-programma’s, muziekdocumentaires en speelfilms zien we de ideale muziekavond van Hugo Borst & Henry Schut, én de mannen van Schorem.

In de uitzendingen zijn ook live optredens te zien van bands die speciaal door de gasten zijn uitgenodigd, zoals de legendarische Nederlandse psychobilly band Batmobile en het Amerikaanse rootsfenomeen Pokey LaFarge, beiden favorieten van Schorem. De avonden worden afgesloten met een door de gasten geselecteerde muziekdocumentaire die in z’n geheel wordt uitgezonden.

Hugo Borst en Henry Schut
Henry Schut en Hugo Borst zijn de presentatoren van de zondagmiddageditie van het NOS radioprogramma Langs de Lijn. Het duo zal ook veel te zien zijn in de televisie-uitzendingen rond het WK voetbal in Brazilië.

Schorem
Schorem, de Rotterdamse haarsnijders- en barbierzaak is binnen korte tijd een fenomeen geworden. Twee jaar geleden besloten de heren het oude ambacht van barbier nieuw leven in te blazen. Hun motto is dan ook “elke man heeft recht op een plek waar hij even man kan zijn”. Voor vrouwen is de zaak verboden terrein.

‘De Muziekavond van Hugo Borst en Henry Schut’.  Opnames: zaterdag 1 februari om 20.00 uur in de DWDD studio in Amsterdam, uitzending op zaterdag 8 februari om 20.00 uur bij de VARA op Nederland 3.

 

‘De Muziekavond van Schorem’.  Opnames: zaterdag 8 februari om 20.00 uur in de DWDD studio in Amsterdam, uitzending op zaterdag 15 februari om 20.00 uur bij de VARA op Nederland 3.