Roelof Hemmen vertrekt bij RTL Nieuws

Roelof Hemmen vertrekt bij RTL Nieuws

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Presentator Roelof Hemmen (53) vertrekt bij RTL Nieuws, dat maakte hij maandagochtend bekend in zijn laatste column op de site van RTL Nieuws. Hemmen geeft hierin aan zijn baan op te zeggen om ruimte te creëren voor nieuwe activiteiten en zijn radiowerkzaamheden bij BNR Nieuwsradio.

Sinds 2000 is Roelof presentator bij RTL Nieuws. De laatste jaren vormt hij samen met Daphne Lammers een van de vaste presentatieduo’s, naast Merel Westrik en Antoin Peeters. Zijn carrière bij RTL Nieuws startte in 1993, eerst als bureauredacteur en later als verslaggever en presentator.

Op 27 mei presenteert hij RTL Nieuws voor de laatste keer. “Ik stop met de mooiste baan ter wereld. Geheel uit vrije wil. Ik heb mijn ontslagbrief getikt – één regel, en aan het einde van de maand is het voorbij. Pasje inleveren, mailadres opheffen. Klaar. Ik ga weg bij het nieuws, na bijna 23 jaar”, aldus Roelof.

“RTL Nieuws en Roelof trekken al heel lang samen op. En dan doet scheiden een beetje pijn. Onze dank voor alles wat Roelof in al die jaren voor onze nieuwsorganisatie heeft gedaan is bijzonder groot”, zegt Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, over het vertrek van de presentator.

Bekijk RTL Nieuws op TVblik.nl/rtl-nieuws