Showbizznetwork weekoverzicht - week 19 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 19 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 19 werd Douwe Bob namens Nederland elfde op het Eurovisie Songfestival 2016, begon Vivienne van den Assem als nieuwe presentatrice van Goedemorgen Nederland en kondigde Roelof Hemmen zijn vertrek als presentator bij RTL Nieuws aan.

Ook gelegenheidsformatie De Toppers, Qmusic-dj’s Mattie en Wietze, Sinterklaas en zijn Pieten, presentator en cabaretier Arjen Lubach en voormalig topjudoka Edith Bosch waren in de 19de week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 19.

Maandag

Roelof Hemmen vertrekt bij RTL Nieuws. Hemmen zegt in zijn column dat hij stopt als presentator van RTL Nieuws om ruimte te creëren voor nieuwe activiteiten en zijn radiowerkzaamheden bij BNR Nieuwsradio. Roelof is sinds 2000 presentator bij RTL Nieuws en vormt sinds de laatste jaren een presentatieduo met Daphne Lammers. Op 27 mei presenteert hij RTL Nieuws voor de laatste keer.

De Toppers komen op 20, 21, 22, 23 en 24 december 2016 met een Kerstshow. Om hun 12,5 jarig jubileum te vieren staan Jeroen van der Boom, Gerard Joling en René Froger aan het einde van dit jaar in Ahoy Rotterdam. De Toppers kondigde een paar dagen eerder aan met ‘groot nieuws’ te komen. Er werd druk gespeculeerd over het einde van de Toppers of een nieuwe bezetting.

Dinsdag

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Maassluis. Op zaterdag 12 november vaart de Goedheiligman met zijn Pieten de prachtige haven van Maassluis binnen. Het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten aan Maassluis wordt georganiseerd door de omroep NTR in samenwerking met de gemeente Maassluis. Dieuwertje Blok doet in Het Sinterklaasjournaal verslag van de intocht.

Singer-songwriter Douwe Bob heeft afgelopen dinsdag in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm een finaleplaats bemachtigd. Vorig jaar lukte het Trijntje Oosterhuis niet om namens Nederland de finale te bereiken. Het jaar daarvoor werden The Common Linnets namens Nederland tweede op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Woensdag

Langs de oevers van de Yangtze, Zondag met Lubach en De hokjesman (allen VPRO-programma’s) zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf, de onderscheiding van tv-recensenten voor het beste programma van het afgelopen jaar. De eervolle vermelding is voor het populaire BNN-programma Floortje naar het einde van de wereld. De Nipkowschijf wordt op vrijdag 10 juni 2016 uitgereikt.

Donderdag

Hidde van Warmerdam maakt een documentaire over Qmusic-dj’s Mattie en Wietze. Hij maakt de documentaire niet vanwege het nieuws over Mattie dat hij niet de biologische vader van ‘zijn’ tweeling is. “Ik vond het interessant dat twee jonge jongens in de eredivisie van het radio maken werden neergezet en het moesten opnemen tegen mastodonten als Giel Beelen en Edwin Evers.”

Vivienne van den Assem wordt een van de vaste presentatoren van Omroep WNL. De presentatrice gaat het team van de ochtendshow Goedemorgen Nederland versterken. “Ik verheug me op de dagelijkse ochtendshow en heb veel veel zin om met dit team aan de slag te gaan. Het is een prettig journalistiek programma”, zegt Vivienne, die afgelopen jaar het programma MolTalk presenteerde.

Vrijdag

Voormalig topjudoka Edith Bosch wordt de sidekick van presentator Henry Schut in het avondprogramma NOS Studio Olympic Parc tijdens de komende zomerspelen in Rio de Janeiro. Schut en Bosch ontvangen op het olympisch park iedere dag sporters, coaches en andere gasten. Erben Wennemars verzorgt tijdens de Olympische Spelen dagelijks een live-bijdrage in het programma.

De Amerikaanse series Castle, CSI: Cyber en The Muppets stoppen. De tv-zender ABC heeft besloten de stekker uit haar misdaadserie Castle en haar comedyserie The Muppets te trekken en CBS heeft besloten de stekker uit haar misdaadserie CSI: Cyber te trekken. De series Castle (SBS6/Net5), CSI: Cyber (RTL4) en The Muppets (Veronica) werden in Nederland ook op televisie uitgezonden.

Zaterdag 

Douwe Bob is zaterdag elfde geworden op het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm. De Oekraïense inzending Jamala heeft met haar nummer 1944 het 61ste Eurovisie Songfestival gewonnen. Douwe Bob had graag willen winnen. “Ik heb ervoor gekozen om mee te doen aan een wedstrijd en nu wil ik dus ook winnen”, zei de singer-songwriter voor de finale van zaterdag.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 19de week van 2015 werd bekend dat Antoin Peeters presentator Rick Nieman zal opvolgen bij RTL Nieuws en K3 opzoek is naar kinderen, ouders of opa’s en oma’s voor in de vakjury van K3 Zoekt K3. In de 19de week van 2014 werd bekend dat Oostenrijk het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen heeft gewonnen en The Common Linnets namens Nederland tweede zijn geworden.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 19. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 20 lees je volgende week zondag, 22 mei, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!